Για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών, μετά το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Τρίτη, μίλησε η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

*Διαβάστε εδώ: Για τις 11 Μαρτίου πάει η συνάντηση Μητσοτάκη με τους πληγέντες της κακοκαιρίας ''Daniel''

«Η Σύνοδος Κορυφής για το αγροτικό ζήτημα είναι κρίσιμη, παρόλα αυτά εγώ δεν περιμένω κάτι, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν. Όταν πριν από 1,5-2 χρόνια διαπραγματευόμασταν την νέα ΚΑΠ, γιατί όταν εμείς την φτιάξαμε την νέα ΚΑΠ, ήμουν και εγώ μέσα στην επιτροπή, δεν εισακουστήκαμε και κατατέθηκε κάτι λανθασμένο που κατέστρεψε την ελληνική γεωργία», είπε αρχικά η κ. Λύκα.


«Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να ρίξουμε το κόστος παραγωγής»

Όσον αφορά στην αγρανάπαυση και τις ελληνοποιήσεις, ανέφερε: «Μιλάμε κι γι΄ αυτά και για τη διαχείριση της ΚΑΠ. Μία ΚΑΠ που επιδοτεί τα εισαγόμενα ζώα και αφήνει τα δικά μας στον στάβλο χωρίς τροφή. Ακούμε ότι θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση για την ΚΑΠ αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: στις 26 του μήνα – αύριο – θα πάνε να μιλήσουν οι υπουργοί Γεωργίας. Βάσει ποιων προτάσεων; Δεν ξέρουμε οι αγρότες τι θα καταθέσει. Όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα και θα λυθεί μόνο αν μας ακούνε. Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να ρίξουμε το κόστος παραγωγής».