Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τη στυγερή δολοφονία του 57χρονου στην Αγία Βαρβάρα από τον πεθερό του, με τους γείτονες του 57χρονου να αναφέρουν ότι η καθημερινότητα του θύματος ήταν ιδιαίτερα πιεστική από τον 67χρονο πεθερό και την 66χρονη πεθερά του, η οποία και αυτή συνελήφθη.

Οι γείτονες του 57χρονου μίλησαν στον ΑΝΤ1 και δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι το θύμα είχε πιεστεί τόσο πολύ από την εμμονή των πεθερικών του εναντίον του, που αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων ώστε να τους απαγορεύεται να τον πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη της ορισθείσας από την απόφαση. Η πληροφορία δημιουργεί έντονη την εντύπωση ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα δεχόταν επίθεση από τα πεθερικά του.

Όπως είναι γνωστό στους δύο δράστες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συνέργεια, και στον άνδρα για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μέσα στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση στην οποία αναφέρεται ότι τη στιγμή της δολοφονίας, η φωνή της συγκεκριμένης γυναίκας ακούστηκε μέσα από το ανοικτό θυροτηλέφωνο του κτηρίου να φωνάζει προς το σύζυγό της “Ρίξ’ του”!