Μια οικογενειακή τραγωδία, μια παρεξήγηση που βύθισε στον θρήνο ολόκληρη οικογένεια. Ο 69χρονος Παναγιώτης Προβιάς πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του, δρα Τρύφωνα Λαλούντα, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του θύματος. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας στην περιοχή της Άνω Αγίας Βαρβάρας.


Συγκλονιστική αποκάλυψη αυτόπτη μάρτυρα στην Αγία Βαρβάρα: «Μη μιλάς σε πεθαμένους; Τώρα θα δεις»

Μία μαρτυρία έρχεται να δώσει έξτρα λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το περιστατικό. Απ’ ό,τι φαίνεται, μια παλιά αψιμαχία ήταν ο λόγος για τον οποίο ο 69χρονος «ξέφυγε». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν το θύμα έφευγε με την κόρη του από το σπίτι, εκείνη χαιρέτησε τους παππούδες της. Τότε «ο πατέρας του κοριτσιού γύρισε και της είπε: “Μη μιλάς σε πεθαμένους”. Ο παππούς το άκουσε και του απάντησε με ειρωνεία: “Μη μιλάς σε πεθαμένους; Τώρα θα δεις”. Φεύγοντας ο γιατρός με την κόρη του, μπήκε μέσα και πήρε την καραμπίνα», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Όταν λοιπόν ο 57χρονος επέστρεψε, έγινε το μοιραίο.

Αυτή φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γνωστός ουρολόγος καβγάδισε με τον πεθερό του. «Τον Οκτώβριο, είχε γίνει ένα σκηνικό πολύ άσχημο εδώ πέρα στη γειτονιά. Διαπληκτιζόταν ο πεθερός με τον γαμπρό του και με την πεθερά η κόρη. Έγινε φασαρία, φώναζε η πεθερά: “Θα σας σκοτώσω”, τον έβριζε ο πεθερός κι έπειτα από λίγο ήρθε η Αστυνομία», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Ο γιατρός είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά των γονιών να μη βλέπουν τα παιδιά».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf7m1b41v2p)

Αγία Βαρβάρα: Καταθέτουν εις βάρος του πατέρα τους τα παιδιά του δράστη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο η κόρη του δράστη όσο και οι δύο γιοι του αναμένεται να υποστηρίξουν την κατηγορία περί ανθρωποκτονίας από πρόθεση, διαψεύδοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως το θύμα είχε κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος της επίσης γιατρού συζύγου του.

Σημειώνουμε πως στο προανακριτικό στάδιο ο 69χρονος δράστης είχε επικαλεστεί πως το θύμα κακοποιούσε την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ την ίδια άποψη κατέθεσε και η 66χρονη σύντροφος του θύτη και πεθερά του θύματος. Και αυτή, όμως, βρίσκεται υπόλογη με την κατηγορία της ψυχικής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf3rtwa505d)

Κατά πληροφορίες, όλη η οικογένεια συνομολογεί πως τόσο ο πατέρας τους όσο και η μητέρα τους είχαν αναπτύξει αδικαιολόγητη εμμονή εις βάρος του 57χρονου χειρουργού ουρολόγου. Το ζευγάρι των κατηγορουμένων αναμένεται αύριο να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Δημοσιεύθηκε στην «ONtime»