«Αλέν Ντελόν της Πάτρας» αποκάλεσε ειρωνικά τον Μάνο Δασκαλάκη ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα της αγόρευσής του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, λέγοντας πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γι’ αυτό τον άνδρα η Ρούλα Πισπιρίγκου υποτίθεται ότι δολοφόνησε τα τρία παιδιά της.


Σειρά στο Netflix η υπόθεση της Πισπιρίγκου (;)

Κι ενώ η δίκη της 35χρονης κατηγορουμένης για τη φερόμενη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας βαδίζει πλέον προς το τέλος της, ο συνήγορος υπεράσπισής της, για άλλη μία φορά χθες, την αποκάλεσε «υποδειγματική μητέρα», ενώ έκανε λόγο για δίκη από ιατρικά λάθη, μια ποινική δίωξη που εκθέτει τους εισαγγελείς και για ένα παιδί με… ημερομηνία λήξεως. Μάλιστα, προς το τέλος της αγόρευσής του, ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της έδρας: «Ήδη το γραφείο μου πολιορκείται από το Netflix για να γίνει σειρά. Και με ρωτάνε ποιος θα παίξει εσάς, κυρία πρόεδρε, εμένα».

«Ο Δασκαλάκης το έπαιζε τραγουδιστής, μετά ήταν ντελιβεράς, μετά στο φορτηγό μετέφερε τα φάρμακα» είπε ο κ. Κούγιας, ενώ σε άλλο σημείο αναφοράς του στον πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών τόνισε: «Εδώ που κατέθεσε ο κ. Δασκαλάκης, είδατε μια προσωπικότητα εμβληματική; Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, κατηγορείται ότι σκότωσε τον τελευταίο δεσμό που έχει με τον κ. Δασκαλάκη για να τον φέρει πίσω. Στην υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας ήταν παθολογικά ερωτευμένη. Έχουμε ένα παιδί, παρά το ό,τι λέγεται εδώ, που είχε ημερομηνία λήξεως. Επί μήνες ήταν ένα ταλαιπωρημένο παιδί» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δικαστές: «Το έφαγαν στο Καραμανδάνειο το παιδί. Και πανηγύριζαν ένα τετραπληγικό παιδί με νοητική στέρηση. Δεν είναι μια τυχαία δίκη αυτή. Καλείστε να σώσετε τη δικαστική διαδικασία. Δηλαδή, δεν βρήκαμε από τι πέθανε, δεν βρήκαμε ιατρικό λάθος, άρα το σκότωσαν;».


Πυρά Κούγια κατά Ράικου: «Ερωτεύτηκε τον εαυτό του»

Ο γνωστός ποινικολόγος για άλλη μία φορά έστρεψε τα βέλη του κατά του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Νίκου Ράικου, που είχε εντοπίσει τη φονική δόση κεταμίνης στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

«Ποια είναι η μέθοδος που ακολούθησε ο Ράικος; Πού είναι δημοσιευμένη; Ο Ράικος δεν βρήκε ροκουρόνιο. Η συνεργάτιδα του Ράικου κυρία Σαρδέλη έχει δηλώσει ότι η μιδαζολάμη έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης. Και έρχονται οι γιατροί που ήταν στη διασωλήνωση και λένε ότι δεν χρησιμοποίησαν μιδαζολάμη. Η ομάδα Τζιούβα αρνείται και τη μιδαζολάμη. Γιατί αν δεν το αρνηθεί, δεν θα μπορεί να αρνηθεί και την κεταμίνη. Βάσει πρωτοκόλλου, η μιδαζολάμη δεν χορηγείται χωρίς κεταμίνη. Αν παραδέχονταν ότι έδωσαν κεταμίνη και μιδαζολάμη, τότε θα κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια» είπε και πρόσθεσε: «Ο Ράικος ερωτεύτηκε τον εαυτό του. Όπως έγινε ο σταρ της ιατροδικαστικής ο Λέων, έτσι ήθελε και ο Ράικος να γίνει ο σταρ της τοξικολογίας. Λιώνοντας έναν άνθρωπο και καταστρέφοντας τη δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε: «Αυτό που στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει αυτός ο παλιάνθρωπος είναι να καλύψει τους γιατρούς. Εμείς θα τον κυνηγήσουμε τον Ράικο . Είμαι βέβαιος ότι θα αθωώσετε την κατηγορουμένη. Ο κύριος Ράικος βίασε το δικαστήριο, την κοινωνία».

Κατά την αγόρευσή του, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για… σύμπραξη γιατρών: «Είναι δυστυχία να γίνονται δίκες με ιατρικά λάθη. Οι γιατροί συνασπίζονται, εν αντιθέσει με τους δικηγόρους, που προσπαθούν να βγάλουν το μάτι ο ένας στον άλλο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και να ησυχάσω εάν δεν εξαντλήσω την κάθε πιθανότητα. Το να καταδικάσεις έναν αθώο άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο αδίκημα. Η πολιτική δεν μπορεί να καταδυναστεύσει τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να την τσουβαλιάζουν (την κατηγορούμενη) με μια ποινική δίωξη που εκθέτει τους εισαγγελείς».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κούγιας επισήμανε: «Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει χωρίς καμία προκατάληψη από αυτά που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Έφτιαξαν την εικόνα μιας μάνας φόνισσας για να ανεβάσουν τα νούμερα».