Το νέο κατάλογο με τους δέκα ιδανικούς εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς προτείνει η εφημερίδα EL PAIS για το 2024, με ένα ελληνικό νησί να είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Ο λόγος για την Άνδρο, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας και που όπως διαπιστώνει η εφημερίδα: «Ταυτίζεται με την πεζοπορία και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Οι απαστράπτουσες παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ορεινές περιοχές, η εντυπωσιακή βλάστηση, τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα πανέμορφα χωριά έχουν ξεφύγει από τα «δίχτυα» του μαζικού τουρισμού, ενώ η πρωτοβουλία Andros Routes έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο»

Όπως τονίζουν στην εισαγωγή της δημοφιλούς ισπανικής εφημερίδας οι ταξιδιωτικοί συντάκτες, που ξεκινούν το άρθρο με μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη γνωστή παραλία του νησιού «Της Γριάς Το Πήδημα»: «Χωρίς τα μεγάλα πλήθη τουριστών, αυτά τα μέρη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα τουριστικά ονόματα της Ευρώπης». Οι ίδιοι συνεχίζουν προτρέποντας τους εκατομμύρια αναγνώστες τους να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να επιλέξουν το νησί των Κυκλάδων ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Άνδρου έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια για τη νέα διεθνή διάκριση στο πλαίσιο ενημέρωσης επαγγελματιών και οργανωτών ταξιδίων από Ισπανία και άλλες αγορές. Όπως προσθέτει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τουρισμό στο Δήμο Άνδρου, Νίκος Μουστάκας: «Η Άνδρος είναι ένας προορισμός με δυναμική που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η εγγύτητα από την Αθήνα και η αυθεντικότητα μαζί με τη φύση, τα activities και τις τέχνες δημιουργούν μια μοναδική «μαγιά» εξαιρετικής ποιότητας».

Τέλος, στη λίστα με τους εναλλακτικούς προορισμούς της EL PAIS βρίσκουμε το Τρεβίζο, την Τάρτου της Εσθονίας, το Αυστριακό Κουφστάιν, το Φράιμπουργκ, τη Λαπωνία, το Ντελφτ στην Ολλανδία, το Ελβετικό εθνικό πάρκο, την Μπράγκα της Πορτογαλίας και τη Νορβηγική Σέντζα.