Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας στα Τέμπη, του 21χρονου Γεράσιμου - Ιάσονα, η οποία μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και είπε ότι ο γιος της παραμένει σε κώμα ένα χρόνο μετά το "έγκλημα" και ευχαρίστησε τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί της.

«Έναν χρόνο μετά, έχω τόσα πολλά να πω… Δεν ήρθε η ώρα. Από τη μέρα του εγκλήματος – αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα- κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί… Πώς να διορθώσω, πώς να γιατρέψω, πώς να σώσω… Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμη όλα είναι κρίσιμα. Δε νοούμαι κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη… μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα», εξηγεί η μητέρα του Γεράσιμου και συνεχίζει:

«Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, πιο πέρα από το παιδί μου, είναι αυτό: Ποτέ να μην ξανασυμβεί!»

Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας… όχι αυτών που έφυγαν, αλλά αυτών που έμειναν

«Ακόμη δεν μπορώ να αντικρύσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία. Ξέρω όμως με κάθε λεπτομέρεια, κάθε ιατρική πληροφορία και παίρνω αποφάσεις στη θέση του… Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι ακόμη σε κώμα και η εξέλιξη της κατάστασής του είναι… απρόβλεπτη. Ο Γεράσιμος έχει κάνει δύο εγχειρήσεις. Η πρόγνωση είναι “φτωχή”. Όμως πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες.

Μέσα από την καρδιά μου είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που προσεύχονται για το παιδί μου. Δίνουν και σε μένα δύναμη. Η σημερινή απόλυτη προτεραιότητά μου δε δίνει περιθώρια για ο,τιδήποτε άλλο», καταλήγει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeyrabyeds9)