Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23.22, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια εμπορική, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

*Διαβάστε εδώ: Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών: Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές στις 10 το πρωί

Η Ανθή Βούλγαρη βρέθηκε στο σημείο μηδέν στο ντοκιμαντέρ «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» και μίλησε με συγγενείς θυμάτων και τραυματίες.

Οι περιγραφές ανατριχιάζουν, με τον ανθρώπινο νου να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που βίωσαν εκείνη τη νύχτα.

Οι επιβάτες, όπως αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελναν στους συγγενείς τους, μαρτυρούσαν τον προβληματισμό τους και ίσως κάποιο προαίσθημα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ένα από τα θύματα, ο Δημήτρης Οίκου, έστελνε μηνύματα στην αδερφή του και της εξέφραζε τον προβληματισμό του.

«Συνήθως δεν μιλούσαμε συνέχεια, αλλά εκείνη την ώρα ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα. Μου είπε πως παραλίγο να γίνει δυστύχημα στο Παλαιοφάρσαλο και πως από “θαύμα” δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Τρομερά μηνύματα αν τα ακούσεις», είπε η αδερφή του στην Ανθή Βούλγαρη.

Η περιγραφή του Δημήτρη στο ηχητικό μήνυμα σοκάρει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.


«Βγήκα και έπεσα πάνω στις ράγες με το σχεδόν κομμένο πόδι μου»

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη περιέγραψε στην Ανθή Βούλγαρη τη στιγμή της σύγκρουσης.

«Έγινε η σύγκρουση και έσπασε το πόδι μου. Η μία πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω. Οι γύρω μου είχαν πέσει πάνω μου», είπε αρχικά.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα με το ατύχημα είναι πώς θα αντιδράσει η οικογένειά μου αν το μάθει. Είπα ''δεν πρέπει να πεθάνω''. Κάποια στιγμή δεν πονούσα, είχα μουδιάσει και έλεγα πως πρέπει να βγω, αν και είχα διαλυθεί, το σώμα μου είχε διαλυθεί. Είναι το ένστικτο επιβίωσης. Σε κάποιους που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ή να καούμε ή να σκοτωθούμε ακαριαία, έπρεπε να επιβιώσουμε. Σερνόμουν με την πίσω πλευρά και βρήκα μία χαραμάδα, βγήκα και έπεσα πάνω στις ράγες με το σχεδόν κομμένο πόδι μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά σημεία του σώματός μου χειρότερα. Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως και ήταν εκεί που είχε ξεκινήσει η φωτιά στο ρέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί πως σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί το μνημόσυνο για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.