Για τη σύλληψη των έξι ατόμων από την Αντιτρομοκρατική και τον τρόπο δράσης τους μίλησε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

«Άρχισε η καλή δουλειά, έπεται και συνέχεια», είπε αρχικά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

*Διαβάστε εδώ: Αντιτρομοκρατική: Βρέθηκαν καραμπίνες, περίστροφα και εκρηκτικά - Οι πέντε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν

«Η ΓΑΔΑ των κακοποιών είναι ο Κορυδαλλός. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται μέσα στις φυλακές, για το Ίντερνετ, για τα ναρκωτικά που πουλάνε, εδώ κάνουνε μέχρι και ρεβεγιόν στους διαδρόμους. Όταν μπορεί ο άλλος να έχει Ίντερνετ, κινητό και να κάνει γλέντια μέσα, μπορεί να κάνει και αυτά», συνέχισε μιλώντας στον ANT1.

Σχετικά με τη δράση των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είναι πυροτεχνουργοί και φέρονται να συνεργάζονται με τους υπόπτους, ανέφερε: «Ο ένας είναι της Αεροπορίας και ο άλλος του Στρατού, ήταν και οι δυο πυροτεχνουργοί. ''Θα μου δώσεις τόσα και θα σου πουλήσω τεχνογνωσία'', λένε ουσιαστικά στους κακοποιούς - τρομοκράτες. Πουλούσαν την εκπαίδευση που πήραν από τον Στρατό, τις Ειδικές Δυνάμεις. Δεν τους νοιάζει. Είναι επίορκοι και κοιτούν το προσωπικό τους κέρδος».

Αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που δημιουργούνται μέσα στις φυλακές, λέγοντας: «Ξέραμε από την εποχή Μαζιώτη για τις συνεργασίες. Η ώσμωση δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελληνική Αστυνομία. Οι ποινικοί κολλάγανε με τους αντιεξουσιαστές και κάνανε παιχνίδι».

Για το εάν σχετίζεται με την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στη Σταδίου, επισήμανε ότι πρόκειται για «μεγάλη περίπτωση τρομοκρατίας, αλλά δεν έχει να κάνει με την άλλη υπόθεση που έβαλε τη βόμβα στη Σταδίου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgh09uf4j09)


«Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους δεν σταματά εδώ η έρευνα»

Ακόμα η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τη σύλληψη ατόμων από την Αντιτρομοκρατική.

«Είναι μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Συμπεριλαμβάνονται 10 άτομα, ανάμεσά τους 4 έγκλειστοι. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς μπορεί να έχουν εξιχνιαστεί 5 επιθέσεις, αλλά ελέγχεται εάν περιλαμβάνονται και σε άλλες. Κάποιοι σχετίζονται με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως και για μία επίθεση που έγινε σε λανθασμένη διεύθυνση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο στρατιωτικοί. Δεν ξέρω εάν βρίσκονται σε καθεστώς ή αν τελούσαν υπό άλλο καθεστώς, όπως διαθεσιμότητα», είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου.

«Πλέον, μανδύας πίσω από αυτές τις οργανώσεις δεν είναι η ιδεολογία, αλλά στηρίζουν οι ποινικοί και το χρήμα. Δεν υπάρχει Ρομπέν των Δασών. Εδώ προκύπτει ότι επιστρατεύουν συγκεκριμένες ειδικότητες για να φτιάξουν μια τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό το κέρδος. Είναι δεδομένο πως υπάρχει αυτό το παλιό, δήθεν ιδεολογικό υπόβαθρο, που πλέον έχει εμπορευματοποιηθεί. Αυτό που έχετε εσείς ως ρεπορτάζ είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που έχει μεγάλη βάση. Πάντα θα υπάρχει διαφθορά και πρέπει να υπάρχει κάποιος να την προλαμβάνει», επισήμανε ο κ. Μαρακάκης.

«Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους δεν σταματά εδώ η έρευνα», πρόσθεσε η κ. Δημογλίδου.



Οι 5 επιθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί:
• αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στις 12/02/2024
• έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25/1/2024
• έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13/11/2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία
• ρίψη χειροβομβίδας στις 08/07/2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι
• ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24/06/2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Οι δράστες είχαν αναλάβει ευθύνη για τρεις από τις ενέργειες ως ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».