Στον διορισμό νέου πραγματογνώμονα αναμένεται να προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης που χειρίζεται την ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. 


Τέμπη: Γιατί ορίζεται νέος πραγματογνώμονας

Ο ανακριτής οδηγείται στην απόφαση αυτή μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, ο οποίος εντόπισε την ύπαρξη ουσιών που δεν θα έπρεπε να μεταφέρονται με το τρένο.

Ωστόσο, επειδή τις ουσίες αυτές δεν είχε εντοπίσει η πρώτη δικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο ανακριτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgx5ml2r5e9)


Πιθανή παράταση της ανάκρισης για την τραγωδία των Τεμπών

Στο μεταξύ, για παράταση της ανάκρισης που αφορά την τραγωδία των Τεμπών έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

«Φαίνεται να οδηγείται προς το τέλος, αλλά η χθεσινή παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέει ότι δεν πρέπει να μείνει ερώτημα που τίθεται, ιδιαίτερα από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσω των συνηγόρων τους. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς διερεύνηση καμία πτυχή της υπόθεσης και χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση», σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης σε δηλώσεις του στο One Channel και πρόσθεσε ότι παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά και παράλληλα να ελέγξουν τα βίντεο της τραγωδίας.

«Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg5d4r177i1)

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: "Η αλήθεια θα λάμψει, έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη"

Ταυτόχρονα, ανήμερα της μαύρης επετείου του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση συμμετέχοντας στο συλλογικό πένθος τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή, διερευνά νυχθημερόν την πολυπαραγοντική αυτή υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και προς κάθε κατεύθυνση», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται: «Η αλήθεια γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει και καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διευκρινίζεται δε ότι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων ανήκει στη Βουλή.

Πάντως, χθες το κατώφλι της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα πέρασαν οι 23 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της αμαρτωλής Σύμβασης 717 για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίοι έλαβαν προθεσμίες εντός του Μαρτίου προκειμένου να απολογηθούν.