Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα (28/02) από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, που πάγωσε την Ελλάδα, και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Οι συγγενείς των θυμάτων είναι εξοργισμένοι καθώς από τους 33 κατηγορούμενους για τη σύγκρουση των τρένων μόνο οι δυο έχουν προφυλακιστεί, ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega οι τελευταίοι κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τις 7 Μαρτίου. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ «οι κατηγορούμενοι είναι 33, ωστόσο δεν αποκλείεται να διευρυνθεί αυτός ο κύκλος με άλλα 4 ή 5 άτομα από την εταιρεία που έχει τα τρένα και από την ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων».

Ορίζεται νέος πραγματoγνώμονας για την τραγωδία στα Τέμπη

Το ρεπορτάζ επίσης αποκαλύπτει ότι ο ανακριτής αναμένεται να ορίσει νέο πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

«Υπάρχουν αντικρουόμενα συμπεράσματα από την πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει από τον άνθρωπο που όρισε ο ανακριτής. Ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας είχε εντοπίσει το έλαιο σιλικόνης, του οποίου η ύπαρξη δικαιολογείται στα τρένα. Ωστόσο, το πόρισμα του γενικού χημείου του κράτους εντοπίζει και άλλα εύφλεκτα υλικά, που η ύπαρξη τους δεν δικαιολογείται στις αμαξοστοιχίες» όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Αποκάλυψη δικηγόρου θύματος – “Δεν ήταν βιδωμένη η θέση στο πάτωμα”

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να σταλεί εύφλεκτη ύλη σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά, για να ερευνήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται να αποσταλούν και βίντεο από το σημείο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς πάνω τους έχει γραφτεί άλλο υλικό και τώρα γίνονται προσπάθειες να ανακτηθούν οι πρώτες εικόνες ώστε να δοθούν απαντήσεις με τι φορτώθηκε το τρένο.

Τέμπη: Στόχος η δίκη να ξεκινήσει τον Ιούνιο

Αναφορικά με τη δίκη, στόχος είναι να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ωστόσο, με τις νέες ενέργειες του ανακριτή και με τη νέα πραγματογνωμοσύνη ενδεχομένως η ανάκριση να καθυστερήσει λίγο.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στα Τέμπη: "Βοήθεια, είμαστε από κάτω" - Συγκλονίζει το βίντεο με τις ανατριχιαστικές κραυγές εγκλωβισμένων

Πάει πίσω το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Τέλος, πιο πίσω πάει και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής διότι η δικογραφία του εφέτη ειδικού ανακριτή από την Λάρισα ήρθε σήμερα στη Βουλή και έτσι θα δοθεί χρόνος στα κόμματα να την μελετήσουν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgx5ml2r5e9)

Με πληροφορίες από MEGA