Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων έχουν προφυλακιστεί μόνο δύο από τους 33 κατηγορούμενους, ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στο MEGA, οι τελευταίοι κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη - "Δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετη με την κίνηση του συνεργείου καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων", λέει η αντιδήμαρχος

Όπως επεσήμανε η δημοσιογράφος του MEGA, οι κατηγορούμενοι είναι 33, ωστόσο δεν αποκλείεται να διευρυνθεί αυτός ο κύκλος με άλλα 4 ή 5 άτομα από την εταιρεία που έχει τα τρένα και από την ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων.

Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι ο ανακριτής αναμένεται να ορίσει νέο πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czheqjern3m9)

Τέμπη: «Υπάρχουν αντικρουόμενα συμπεράσματα»

«Υπάρχουν αντικρουόμενα συμπεράσματα από την πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει από τον άνθρωπο που όρισε ο ανακριτής. Ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας είχε εντοπίσει το έλαιο σιλικόνης, του οποίου η ύπαρξη δικαιολογείται στα τρένα. Ωστόσο, το πόρισμα του γενικού χημείου του κράτους εντοπίζει και άλλα εύφλεκτα υλικά, που η ύπαρξη τους δεν δικαιολογείται στις αμαξοστοιχίες», εξήγησε η δημοσιογράφος του MEGA.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει ο πατέρας 28χρονης που πέθανε στα Τέμπη στα Παραπολιτικά 90,1: ''Γονείς δεν πήραν ούτε μια τρίχα, οι δικοί τους άνθρωποι εξαϋλώθηκαν''

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, δεν αποκλείεται να σταλεί εύφλεκτη ύλη σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά, για να ερευνήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία.

Επίσης, εξετάζεται να αποσταλούν και βίντεο από το σημείο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς πάνω τους έχει γραφτεί άλλο υλικό και τώρα γίνονται προσπάθειες να ανακτηθούν οι πρώτες εικόνες, ώστε να δοθούν απαντήσεις με τι φορτώθηκε το τρένο.

Σημειώνεται πως στόχος είναι η δίκη να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ωστόσο, με τις νέες ενέργειες του ανακριτή και με τη νέα πραγματογνωμοσύνη ενδεχομένως η ανάκριση να καθυστερήσει λίγο.

Τέλος, πιο πίσω πάει και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, διότι η δικογραφία του εφέτη ειδικού ανακριτή από την Λάρισα ήρθε σήμερα στη Βουλή και έτσι θα δοθεί χρόνος στα κόμματα να την μελετήσουν.