Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 29/02, επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων αλλά και φοιτητές και απλοί πολίτες προσευχήθηκαν όλοι μαζί για την ανάπαυση των ψυχών των 57 επιβατών στα Τέμπη.

Οι ιερείς διάβασαν τα ονόματα των θυμάτων και τελέσαν την επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας της χώρας μας.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο πραγματογνώμονα για το τι προκάλεσε την έκρηξη αναμένεται να ορίσει ο ανακριτής - Νέες εξελίξεις

mnimosuno_temph
tempi_mnimosuno


Πρύτανης ΑΠΘ για τραγωδία στα Τέμπη: Να μη συμβεί ξανά αυτό

Νωρίτερα, στον ναό τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της τελετής, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Έναν χρόνο πριν, 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μέσα σε αυτά τα άτομα 11 φοιτητές του ΑΠΘ, το οποίο πλήρωσε μεγάλο φόρο τιμής αίματος. Αυτή η μέρα είναι μια υπόμνηση για την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιοι φορείς να αποδώσουν δικαιοσύνη αλλά και τη δική μας ευθύνη να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά. Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ως γονείς, ως πολίτες συναισθανόμαστε και συμπάσχουμε και ευχόμαστε να μη συμβεί ξανά».


"Χάσαμε δικά μας παιδιά άδικα"

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, έκανε λόγο για μία δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους του τόπου μας και ιδιαίτερα για τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

«Χάσαμε δικά μας παιδιά άδικα. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και ένα δικό μας κορίτσι, η Κέλλυ Πορφυρίδου. Καλή ανάπαυση στις ψυχές τους, καλή δύναμη στους γονείς. Να κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ακόμα κι όταν αυτή μας εγκαταλείπει. Προσδοκούμε την ανάσταση των ψυχών τους και τη δικαιοσύνη, όχι τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να μην επαναληφθεί ένας τέτοιος χαμός», είπε χαρακτηριστικά.

Thestival.gr Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς στα Τέμπη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ