Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αποτυπώνεται σε νέα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας με βίντεο και αποκάλυψη των διαλόγων που αποκαλύπτουν το «μπάχαλο» που επικρατούσε στο Σταθμαρχείο Λάρισας, πριν και μετά τη διάρκεια του δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η στιχομυθία που έφερε στο φως το MEGA ανάμεσα στον σταθμάρχη και τον ρυθμιστή κυκλοφορίας το ολέθριο βράδυ αποδεικνύει το απόλυτο χάος που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Τέμπη: Το απόλυτο χάος στο σταθμαρχείο της Λάρισας αποκαλύπτεται σε σοκαριστικούς διαλόγους

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

-Ωραία, ήρεμα, λοιπόν τι κάνω; Θέλεις να το διώξω ανάποδα.

-Ναι. Είναι έτοιμο;

-Έτοιμο είναι, διώξ' το ανάποδα. Το 2594.

-Το 2594 τώρα πήγε η μηχανή να το πάρει.

-Έγινε, καλώς.

-Έχετε συνεννοηθεί για τον κόσμο δηλαδή; Αυτοί τι θα κάνουν; Δεν θα το περιμένουν; Τον κόσμο που θα φέρει πίσω με το 2594.

-Μισό λεπτό, μισό λεπτό, δεν γύρισε πίσω αυτό, ε;

-Δεν γύρισε, Παντελή, τώρα θα γυρίσει, θέλει τουλάχιστον ένα τέταρτο, μη σου πω 20 λεπτά να γυρίσει.

-Δημήτρη, μ' ακούς το 2594 δεν έχει γυρίσει, θέλει ένα τέταρτο, μ’ ακούς; Το 2594 με τη μηχανή δεν έχει γυρίσει στη Λάρισα πίσω, τον κόσμο. Περίμενε, ρε Δημήτρη, θέλω να διώξω το 2596. Τι; Έχω διάδρομο να το διώξω μέχρι το Λιτόχωρο, ο κόσμος τι θα γίνει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czihuv2p4s09)

Και οι διάλογοι συνεχίζονται με κορύφωση τη στιγμή που ακούγεται: «Κυρία μου, επειδή παίζουμε ζωές, κλείστε λίγο την πόρτα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czihzh1m95lt)

 

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε βίντεο που βγήκε σήμερα, Παρασκευή 1 Μάρτη, στο φως της δημοσιότητας ακούγονται οι φωνές εγκλωβισμένων επιβατών που καλούν σε βοήθεια λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Από το υλικό που μετέδωσε το Mega ακούγονται παγιδευμένοι επιβάτες του μοιραίου τρένου να φωνάζουν για βοήθεια λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση και τη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czihf417ovll)

«Έλα, λεβέντη μου! Έλα, αγόρι μου!», ακούγεται να λένε οι διασωθέντες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο. Άνδρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες και αστυνομικοί έψαχναν διασωθέντες, στο απόλυτο σκοτάδι, μέτρα μακριά από τα βαγόνια, με μόνο φως αυτό του φακού.

Στο δεύτερο βίντεο του Mega βλέπουμε τον πρώτο πυροσβέστη που φτάνει στο σημείο, ενώ καταφθάνουν και αστυνομικά όργανα. Ακολουθεί ο εξής διάλογος: -Είμαι ο αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ. Τεμπών. Τι θέλεις; -Φίλε μου, θέλω το πυροσβεστικό που είναι μπροστά της ΕΜΑΚ να φέρει όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία του εδώ. -Έγινε. Παίρνω το 199. Σ' το φέρνει τώρα.

Τραυματίας που διασώθηκε: "Πήρα ανάσα και κάηκαν τα σωθικά μου"

Συγκλονιστικές οι στιγμές που περιέγραψε ο Θόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος από το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ.Κατσιούλης επέζησε και κατάφερε να βγάλει μικρά παιδιά από το τρένο. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι όσοι έβγαιναν δεν απομακρύνονταν, αλλά προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους άλλους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czihmqedfzch)

Διεκόπη η δίκη

Τέλος, διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη αγωγής συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Πρόκειται για αγωγή την οποία έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train.