Η τοπική κοινωνία της Αίγινας βρίσκεται σε σοκ μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα που αφορούν την κακοποίηση και τον βιασμό της κόρης της συντρόφου του, η οποία βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 14 ετών.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, αφήνοντας την τοπική κοινωνία σε σοκ.

Η αγριότητα του εγκλήματος είναι επιπλέον εντυπωσιακή, καθώς ο δράστης είχε τη σκληρότητα να καταγράφει τις αποτρόπαιες πράξεις του και να απειλεί το θύμα του με δημοσίευση του υλικού στα social media, απειλώντας να τη διασύρει.

Η 25χρονη κοπέλα αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει στην Αστυνομία. Η καταγγελία της οδήγησε στη σύλληψη του πατριού, αποκαλύπτοντας τον εφιάλτη που βίωνε εδώ και έντεκα χρόνια, από την ηλικία των 14 ετών. Ο Αλβανός πατριός είχε ξεκινήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του πριν από χρόνια, με θωπείες και ακατάλληλη συμπεριφορά.

Η τελευταία επίθεση στην κοπέλα συνέβη μόλις λίγες ώρες πριν από την καταγγελία της στην Αστυνομία. Το επίσης τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η 40χρονη μητέρα του θύματος, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, γνώριζε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στο σπίτι τους, εντοπίζοντας και κατάσχοντας ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Η δύναμη ψυχής της νεαρής γυναίκας έφερε στο φως τον εφιάλτη που έζησε και ανοίγει τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη να επιβάλει τα αναγκαία μέτρα κατά των δραστών.

aig-ast

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από έρευνα στην κατοχή και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.505 γραμμ. Κάνναβης
  • Αεροβόλο πιστόλι
  • 4 μαχαίρια
  • Το χρηματικό ποσό των 18.275 ευρώ
  • 3 ζυγαριές ακριβείας
  • τρίφτης και
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα εσώρουχο της παθούσας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή της μητέρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 25χρονη οδηγήθηκε σε πραγματογνώμονα-ψυχολόγο προς εξέταση, αναφέροντας ότι εξαναγκαζόταν σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων, ήτοι συνουσίες και άλλες πράξεις ίσης βαρύτητας με αυτές, υπό την απειλή του διασυρμού της στους οικείους και στο ευρύτερο περιβάλλον από βίντεο που κατείχε ο δράστης, ο οποίος την βιντεοσκοπούσε κάποιες φορές κατά τη διάρκεια των συνευρέσεων.