Οι millennials, γεννηµένοι µεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1980 και των µέσων του 1990, χαρακτηρίζονται συχνά ως γενιά που εκτιµά την αυτονοµία και την ισορροπία µεταξύ επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής.

Σε αντίθεση, µάλιστα, µε ορισµένα στερεότυπα, που τους θέλουν να επιθυµούν να τα βρίσκουν όλα έτοιµα, έρευνες αποδεικνύουν πως οι millennials είναι οι πιο σκληρά εργαζόµενοι, παρουσιάζοντας ισχυρή εργασιακή ηθική, η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Κατ’ αρχάς, µεγάλωσαν σε έναν ταχέως µεταβαλλόµενο κόσµο που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις και οικονοµικές διακυµάνσεις, καλλιεργώντας µια αίσθηση προσαρµοστικότητας και ανθεκτικότητας, στην προσπάθεια να επιτύχουν τους στόχους τους.

Επιπλέον, δίνουν µεγάλη σηµασία στην προσωπική ανάπτυξη και τη συνεχή µάθηση. Αναζητούν ευκαιρίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την εξέλιξη της σταδιοδροµίας τους, αναγνωρίζοντας τη σηµασία της διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς τους σε µια δυναµική αγορά εργασίας. Αυτή η δέσµευση για αυτοβελτίωση τους ωθεί να εργάζονται επιµελώς και να διαπρέπουν.

Εξίσου σηµαντικό είναι το ότι οι millennials εκτιµούν και πολλές φορές επιδιώκουν τη συνεργασία. Ευδοκιµούν σε περιβάλλοντα όπου µπορούν να συνεισφέρουν µε τις ιδέες τους, να συνεργάζονται και να καλλιεργούν ουσιαστικές σχέσεις µε τους συναδέλφους τους. Αυτή η αίσθηση της κοινότητας παρακινεί τους millennials να εργάζονται σκληρά για τη συλλογική επιτυχία των οµάδων και των οργανισµών τους. Παράλληλα, οι millennials ήταν η γενιά που έδωσε προτεραιότητα στην ισορροπία µεταξύ επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής, σε αντίθεση µε τις προηγούµενες γενιές, οι οποίες ακολουθούσαν τις πιο παραδοσιακές αντιλήψεις για την παραγωγικότητα, που συνδέονται µε τις πολλές ώρες στο γραφείο.

Πρόκειται για τη γενιά που προτεραιοποίησε την ψυχική υγεία, τις δραστηριότητες αναψυχής και τον οικογενειακό χρόνο, αναγνωρίζοντας ότι ένας ισορροπηµένος τρόπος ζωής ενισχύει την παραγωγικότητα στην εργασία.

Τέλος, οι millennials καθοδηγούνται από την επιθυµία για οικονοµική ασφάλεια και σταθερότητα. Πολλοί από αυτούς βγήκαν στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια µιας οικονοµικής κρίσης που διαµόρφωσε τη στάση τους απέναντι στην εργασία και τη διαχείριση των οικονοµικών. Ως αποτέλεσµα, συνήθισαν να εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν το οικονοµικό τους µέλλον και να επιτύχουν τους µακροπρόθεσµους στόχους τους.

Πώς όµως θα εξελιχθεί;

Η πρόβλεψη αυτή προϋποθέτει την εξέταση διαφόρων κοινωνικών, οικονοµικών και πολιτισµικών παραγόντων που ενδέχεται να διαµορφώσουν τη στάση των millennials. Ποιοι είναι αυτοί;

Τεχνολογία και τηλεργασία

Με τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας και την εξοµάλυνση της τηλεργασίας, ενδέχεται να δώσουν µεγαλύτερη προτεραιότητα στην ευελιξία στην εργασία τους, οδηγώντας σε µία εργασιακή κουλτούρα προσανατολισµένη στα αποτελέσµατα και όχι στην παραδοσιακή υποχρεωτική παρουσία στο γραφείο.

Μετατόπιση των αξιών

Καθώς οι millennials ωριµάζουν και αναλαµβάνουν ηγετικούς ρόλους, οι αξίες τους εξελίσσονται (έµφαση στη βιωσιµότητα, τη συµπερίληψη και την κοινωνική ευθύνη), οδηγώντας τους οργανισµούς στην υιοθέτηση πιο ηθικών και προσανατολισµένων επιχειρηµατικών πρακτικών.

Οικονοµικό τοπίο

Η οικονοµία θα συνεχίσει να διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στη διαµόρφωση της εργασιακής ηθικής τους. Οι αλλαγές στη δυναµική της αγοράς εργασίας, η οικονοµική σταθερότητα και η εισοδηµατική ανισότητα θα µπορούσαν να επηρεάσουν τα κίνητρά τους, τις επιλογές σταδιοδροµίας και τις οικονοµικές τους προτεραιότητες.

∆ιαφορετικότητα γενεών

Καθώς οι νεότερες γενιές εισέρχονται στο εργατικό δυναµικό, οι millennials θα αλληλεπιδρούν όλο και περισσότερο µε εργαζόµενους της γενιάς Z, οι οποίοι µπορεί να έχουν διαφορετικές προοπτικές για την εργασία. Αυτή η δυναµική µεταξύ των γενεών θα µπορούσε να οδηγήσει σε νέους τρόπους εργασίας και συνεργασίας, καθώς και σε ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων και καθοδήγηση.

Προσδοκίες καριέρας

Καθώς οι millennials προχωρούν στη σταδιοδροµία τους, οι προσδοκίες τους για εξέλιξη, αναγνώριση και εκπλήρωση εξελίσσονται. Οι οργανισµοί θα πρέπει να προσαρµόσουν τις στρατηγικές διαχείρισης ταλέντων τους για να ανταποκριθούν στις µεταβαλλόµενες ανάγκες και προσδοκίες τους.

Παγκόσµια γεγονότα

Σηµαντικά γεγονότα-ορόσηµα (όπως η πανδηµία COVID-19), γεωπολιτικές αλλαγές και κοινωνικά κινήµατα (όπως το κίνηµα #Metoo) µπορούν να αναδιαµορφώσουν τα κοινωνικά πρότυπα και τις αξίες, επηρεάζοντας τον τρόπο µε τον οποίο οι millennials αντιλαµβάνονται την εργασία και τον ρόλο τους στην κοινωνία. Αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες µπορεί να οδηγήσουν σε επαναξιολογήσεις των προτεραιοτήτων και των στόχων σταδιοδροµίας.

Μπορούν να επηρεάσουν τις επόµενες γενιές;

Η εργασιακή ηθική των millennials µπορεί να επηρεάσει σηµαντικά τις συµπεριφορές των επόµενων γενεών, ιδίως της Gen Z και µετά. H στροφή τους στην κοινωνική ευθύνη δηµιουργεί ένα παράδειγµα για τις νεότερες γενιές ώστε να δώσουν προτεραιότητα σε συµπεριφορές µε θετικότερο αντίκτυπο στην κοινωνία. Παράλληλα, η άνεσή τους µε την τεχνολογία και τις ψηφιακές πλατφόρµες δηµιουργεί ένα προηγούµενο για τους υπόλοιπους, βοηθώντας τους να χτίσουν στα θεµέλιά τους. Τέλος, η υπεράσπιση της διαφορετικότητας από τους millennials θέτει πρότυπα για τις µελλοντικές γενιές. Η Gen Z αναµένεται να συνεχίσει να πιέζει για πιο δίκαια εργασιακά περιβάλλοντα, βασιζόµενη στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι millennials για την προώθηση της συµπερίληψης.

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής