Στην πρόσληψη 5.596 µονίµων και µε σύµβαση ορισµένου χρόνου υπαλλήλων προχωρά το ΑΣΕΠ, προκειµένου να στελεχωθούν κρίσιµες υπηρεσίες του ∆ηµοσίου, των δήµων και των φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα.

Οι πρώτες 1.529 προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Πολιτισµού µε ειδικότητες που θα ενισχύσουν 60 εφορείες αρχαιοτήτων σε όλη την Ελλάδα, σε µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

*Διαβάστε εδώ: Ραντεβού με τους αγρότες για λύσεις: Στο Μαξίµου µε Μητσοτάκη σήµερα οι πληγέντες από τις θεοµηνίες της Θεσσαλίας - Τι θα συζητήσουν

Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν θα είναι: Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Λογιστικού, ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Φύλακες - Νυχτοφύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων καθώς και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης προσωπικό Καθαριότητας.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών, και κατ’ εξαίρεση έως 70 ετών, όσοι έχουν συµπληρώσει το εξηκοστό έβδοµο (67ο) έτος της ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δηµόσιο ταµείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα. Θα απασχοληθούν επτά µήνες - η εργασία τους µετρά από την ηµεροµηνία υπογραφής της σύµβασης για διάρκεια απασχόλησης επτά µηνών και όχι πέραν από τις 31.12.2024. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά σήµερα (έως και 25 Μαρτίου).


Νοσοκομεία

Μετά την Καθαρή ∆ευτέρα αναµένεται να βγει η προκήρυξη για 815 µόνιµες προσλήψεις διοικητικών υπάλληλων και παραϊατρικών επαγγελµάτων στα νοσοκοµεία.

Η προκήρυξη αφορά αποκλειστικά υποψήφιους Πανεπιστηµιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και εντάσσεται στο πακέτο των 2.145 προσλήψεων Πανεπιστηµιακής, Τεχνολογικής και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης στον χώρο της Υγείας.

Η Επιτροπή Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ ρυθµίζει σε συνεννόηση µε την αρµόδια γραµµατεία του υπουργείου Εσωτερικών τις τελευταίες λεπτοµέρειες πριν αποσταλεί για δηµοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Οι προσλήψεις των 815 µόνιµων υπαλλήλων στην Υγεία ανήκουν στον προγραµµατισµό της κυβέρνησης για ενίσχυση του ευαίσθητου αυτού τοµέα µε 10.000 νέους εργαζόµενους όλων των ειδικοτήτων.


Δήμοι

Με 2.252 νέες προσλήψεις µε κριτήρια ΑΣΕΠ θα ενισχυθούν οι 332 δήµοι όλης της χώρας για την αντιµετώπιση των εποχικών αναγκών τους.

Οι υποψήφιοι θα υπογράψουν συµβάσεις ορισµένου χρόνου και θα πρέπει να έχουν απολυτήριο λυκείου ή ισότιµης σχολής.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Πωλητές Εκµαγείων, Συντηρητές Έργων Τέχνης, Βοηθοί Βρεφονηπιοκόµων, Οδηγοί, Ηλεκτροτεχνίτες, Ηλεκτροτεχνίτες Οχηµάτων, Μηχανοτεχνίτες Οχηµάτων, Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Ναυαγοσώστες, Φύλακες, Ηµερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες, Εργατοτεχνίτες, Χειριστές Μηχανηµάτων. Οι δήµοι θα ενισχυθούν επίσης και µε 1.000 υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, µε απολυτήριο τριτάξιου γυµνασίου ή δηµοτικού, που έχουν αποφοιτήσει έως το 1980. Οι ειδικότητες είναι: Εργατών, Επιµελητών, Κλητήρων, Γενικών Καθηκόντων, Μεταφορέων, Τραπεζοκόµων, Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων. Το ΑΣΕΠ ετοιµάζεται για τον δεύτερο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισµό εντός του 2024, ώστε να δηµιουργηθεί µια δεύτερη δεξαµενή επιτυχόντων απ’ όπου το ∆ηµόσιο, οι δήµοι και οι φορείς του ∆ηµοσίου θα προσλαµβάνουν το απαραίτητο προσωπικό για τη στελέχωση των υπηρεσιών τους.