Το μέλος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαρισαίων Αγροτών, κος Χρήστος Σιδηρόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

*Διαβάστε εδώ: Ραντεβού με τους αγρότες για λύσεις: Στο Μαξίµου µε Μητσοτάκη σήµερα οι πληγέντες από τις θεοµηνίες της Θεσσαλίας - Τι θα συζητήσουν

«Πέρα από τα αιτήματα τα οικονομικά και τα θεσμικά, είχε κατατεθεί και ένα παράρτημα τι περιμένουμε να γίνει στη Θεσσαλία όσον αφορά τα νερά. Τα νερά είναι στάσιμα και σκεφτείτε τον Αύγουστο με 38-40 βαθμούς τι κουνούπι θα υπάρχει και τι κατάσταση θα επικρατεί σε εκείνη την περιοχή. Τα στρέμματα που είναι κάτω από το νερό είναι γύρω στις 150 χιλιάδες, τα οποία δεν θα καλλιεργηθούν και άλλα 150 με 200 χιλιάδες είναι σε κακή κατάσταση από τα νερά, τα οποία πέρασαν από τα φερτά υλικά που έμειναν μέσα στα χωράφια, κομμάτια των χωραφιών που έχουν γίνει μεγάλα ρέματα, δηλαδή έχει αλλάξει η μορφή των χωραφιών», ανέφερε αρχικά.


«Η κυβέρνηση ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή»

«Η κυβέρνηση ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή, το ότι ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε και τους αγρότες αυτό έχει αναγνωριστεί και από εμάς, αλλά αυτά που έχουν δοθεί είναι 6.600€ από την αρωγή με εκκρεμότητες. Υπάρχουν ακόμα σπίτια που δεν πήραν τα 6.600€. Οι αγρότες που έχουν ζημιά πήραν τις 2.000€, αλλά σε μια ζημιά των 100.000€ τα 2.000 είναι πολύ λίγα. Οι δηλώσεις ζημιάς στη Θεσσαλία είναι 32.000, αν εκτιμήσουμε ότι οι 25.000 έχουν πραγματική ζημιά, οι 50 που πήραν τις 10.000€ είναι πολύ μικρός ο αριθμός», επισήμανε.

«Όταν η επιτροπή, η οποία ελέγχει, δεν έχει διασταυρωτικό έλεγχο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ, πηγαίνει να ελέγξει στα τυφλά. Εμείς σήμερα αυτό θα το φωνάξουμε στον πρωθυπουργό», τόνισε.

Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος στους  Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή                   | Parapolitika