Ο πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, με αφορμή τη συνάντηση των Θεσσαλών αγροτών με τον πρωθυπουργό.

*Διαβάστε εδώ: Σιδηρόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Τα στρέμματα που είναι κάτω από το νερό στη Θεσσαλία είναι γύρω στις 150 χιλιάδες

«Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες, η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Ακόμα υπάρχουν συνάδελφοί μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους και δεν έχουν πάρει επιδότηση ενοικίου ακόμη. Επικοινωνιακά μοιράζουν εκατομμύρια και η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Για τον εξοπλισμό μας δεν έχουμε πάρει εκτός από τις 2.000 τίποτα παραπάνω, όλη η διαδικασία προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουμε χρήματα ύστερα από 2-3 χρόνια και καταλαβαίνετε ότι όταν κάποιος έχει χάσει όλο τον εξοπλισμό του, δεν θα μπορέσει να καλλιεργήσει. Το αρδευτικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο», είπε αρχικά.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πάρουν 5 με 10 χιλιάδες για τον εξοπλισμό, είπε: «Ούτε 100 συνάδελφοί μου δεν έχουν πάρει αυτά τα χρήματα. Για να καταθέσουμε τους φακέλους θα πρέπει να περάσουν οι επιτροπές να κάνουν επιτόπιο έλεγχο, εδώ δεν έχουν περάσει ακόμα οι επιτροπές. Μας λένε ότι θα έπρεπε το σιτάρι ή το τριφύλλι που είχαμε μέσα στις αποθήκες μας, θα έπρεπε να το έχουμε κρατημένο μέχρι τώρα. Το πετάξαμε, γιατί βρόμαγε ο τόπος και αυτά με δικά μας έξοδα τα πήραμε, τα βγάλαμε από τις αποθήκες και τα πετάξαμε».


"Το αρδευτικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο"

«Ετοιμαζόμαστε να καλλιεργήσουμε σε όσα χωράφια μάς επιτρέψουνε να καλλιεργήσουμε για τη νέα χρονιά και το αρδευτικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Δηλαδή να κάνουμε έξοδα χωρίς να ξέρουμε αν θα πάρουμε παραγωγή και αν θα έχουμε νερό να τα ποτίσουμε», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα των Ολλανδών, είπε: «Συμφωνούμε για τα φράγματα που λέει ότι πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να ανοιχτούν τα ποτάμια αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με τη μερική εκτροπή του Αχελώου, γιατί θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την άρδευση. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα».

O Κώστας Τζελλας στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                            | Parapolitika