Το θέμα της ολοκλήρωσης του καθαρισμού των ρεμάτων και της διάνοιξης νέων το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να επιταχυνθεί η απορροή των υδάτων και να ετοιμαστούν οι καλλιέργειες για το καλοκαίρι, έθεσαν μεταξυ άλλων οι φορείς της Θεσσαλίας στον πρωθυπουργό. Όπως δήλωσε ο περιφερειαρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας: «Πρέπει να ξεκινησει... χθες η διάνοιξη ρεμάτων", σημειώνοντας ότι εκτός από τη μελέτη των Ολλανδών, οι φορείς υπέβαλαν και δική τους μελέτη. Αύριο οι εκπρόσωποι της ολλανδικής εταιρίας θα παρουσιάσουν το πλήρες σχέδιο τους στη Λάρισα, καθώς βούληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας ξεπερνά τις 400 σελίδες και αποτελεί μια πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της, τονίζοντας την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργων υποδομής για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το βαμβάκι». Ο πρωθυπουργός είπε:

«Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον “Daniel” για να αντιληφθούμε το γεγονός ότι οι υδάτινοι πόροι της Θεσσαλίας βαίνουν προς εξάντληση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση -επειδή είδα και τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη- ότι πρέπει αύριο να εγκαταλείψουμε το βαμβάκι και να πάμε σε δραστικές παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών στη Θεσσαλία. Δεν προτείνει εξάλλου κάτι τέτοιο ούτε η μελέτη και θα ήταν πολύ άδικο από όλη αυτήν την αναλυτική δουλειά που έχει γίνει, να εστιάσουμε την προσοχή μας μόνο σε αυτήν τη διάσταση».