Με δύο χειρουργικές επεμβάσεις για βουβωνοκήλη και άλλες δύο για αρθροπλαστική ισχύου ξεκινούν σε λίγη ώρα, στις 4 μ.μ., τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, ενώ στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ”.

Διαβάστε ακόμα: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία

Τα εν λόγω απογευματινά χειρουργεία θα είναι επί πληρωμή

Τα εν λόγω απογευματινά χειρουργεία θα είναι επί πληρωμή, 500 ευρώ για την βουβωνοκήλη και 1.200 ευρώ για την αρθροπλαστική ισχύου, ενώ από τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται η χρηματοδότηση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για την διενέργεια 50.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργικών επεμβάσεων, στις οποίες θα προηγηθούν οι χειρουργικοί ασθενείς της χώρας μας, οι οποίοι αναμένουν πάνω από ένα έτος στις σχετικές λίστες αναμονής.

Στην συμπρωτεύουσα βρίσκονται ήδη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι θα κηρύξουν συμβολικά την έναρξη της εφαρμογής της νέας μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ από το “Παπαγεωργίου”, στις 4 μ.μ.

“Από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο 5 δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί αλλα μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας”, δήλωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για μία μεταρρύθμιση που “χρειάζεται χρόνο”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrqlvbyu36p)