Πρόταση να κριθεί ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό για τις τέσσερις από τις επτά κατηγορίες που του αποδίδονται έκανε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην κεκλεισμένων των θυρών αγόρευσή του. Αντίθετα, ζήτησε την αθώωσή του μεταξύ άλλων για τις πράξεις του βιασμού.

Ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλ. Μίχου για βιασμό λόγω αμφιβολιών, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και επιπλέον διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους 25 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της ανήλικης.