«Τρέχουν» οι έρευνες γύρω από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Μενίδι. Πρόκειται για τη σύγκρουση δύο οχημάτων, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 19χρονου νεαρού, το σοβαρό τραυματισμό του σχεδόν συνομήλικου συνεπιβάτη του και τον ελαφρύτερο του 24χρονου τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο κατόπι ενός ακόμη οδηγού, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ήταν αυτός που παραβίασε STOP, αναγκάζοντας τον 24χρονο τραγουδιστή να παραβιάσει τη διπλή διαχωριστική γραμμή, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και έπειτα να προσκρούσει στο διερχόμενο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άτυχοι νεαροί. Ο εν λόγω οδηγός έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν μέσα στο χρονικό όριο του αυτοφώρου, ωστόσο δεν τον εντόπισαν. Σχημάτισαν, όμως, δικογραφία εναντίον του για πρόκληση ατυχήματος, αλλά και για εγκατάλειψη.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Ξανθόπουλος: "Ο γιος μου βγήκε να τους βοηθήσει και λιποθύμησε", λένε οι γονείς του τραγουδιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος οδηγούσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή και συγκεκριμένα επί της οδού Πλήθωνος Γεμιστού στο Μενίδι. Την επίμαχη στιγμή, σύμφωνα με τα καταγραφικά ασφαλείας των γύρω καταστημάτων, εισήλθε επί της Δεκελείας με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να συνεκτιμά την παρουσία του διερχόμενου οχήματος με οδηγό τον τραγουδιστή. Εκείνη ήταν η στιγμή που ο 24χρονος άλλαξε κατεύθυνση, χωρίς να μπορέσει να επανέλθει στη σωστή λωρίδα. Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τα εκατό μέτρα από το σημείο του περιστατικού, με τον 68χρονο να σταματά λίγα μέτρα μακρύτερα, να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, προκειμένου να δει τι συνέβη, και έπειτα να ξαναμπαίνει στο όχημά του και να φεύγει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztirt5nqhcx)

Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο Γιάννης Ξανθόπουλος

Σημειώνεται, πάντως, πως ο 68χρονος θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο σημείο, αφενός για να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες και να αναλάβει την όποια ευθύνη, αφετέρου για να εξεταστεί με αλκοολόμετρο. Αντίστοιχα, πάντως, ο νεαρός τραγουδιστής, Γιάννης Ξανθόπουλος υπεβλήθη σε αλκοτέστ, του οποίου τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δεν φαίνεται, δηλαδή, να είχε καταναλώσει αλκοόλ. Παρ’ όλα αυτά, ειδικοί πραγματογνώμονες εξετάζουν την πιθανότητα να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η ταχύτητα που είχε αναπτύξει εικάζεται πως ήταν μεταξύ 80 και 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το ανώτατο όριο στο σημείο είναι τα 50 χιλιόμετρα. Το τελικό συμπέρασμα, όμως, αναμένεται να κατατεθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime