Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες φίλοι και συγγενείς στον 19χρονο που έχασε πριν από λίγες μέρες τη ζωή του στις Αχαρνές έπειτα από τροχαίο. Πρόκειται για το δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, ενώ την ίδια ώρα ακόμη ένας 19χρονος νοσηλεύεται. Οι δύο 19χρονοι, που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, πήγαιναν για δουλειά στην κάβα όπου εργάζονταν. Ο τραγουδιστής, που κινούνταν με το δικό του Ι.Χ., πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο των δύο νεαρών. Βίντεο δείχνει λίγο πριν από τη σύγκρουση ένα τρίτο όχημα, σκούρου χρώματος, να παραβιάζει το STOP και να μπαίνει στην πορεία του τραγουδιστή.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος με έναν ελιγμό επιχείρησε να προσπεράσει προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Από το αντίθετο ρεύμα, όμως, ερχόταν το λευκό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο 19χρονοι, με τον τραγουδιστή να συγκρούεται πλαγιομετωπικά, ενώ το τρίτο όχημα έφυγε από το σημείο.

«Έγινε η κηδεία και όλα τελείωσαν. Πολύ βαρύ, πάρα πολύ βαρύ. Πολύ χάλια. Όταν “φύγει” δεκαεννιά χρόνων παιδί» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος. Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον οδηγό του τρίτου οχήματος, εκείνος απάντησε: «Απλά ξέρουμε ότι βρέθηκε, αλλά δεν έγινε και κάτι σοβαρό. Απλά το λένε στις ειδήσεις. Ο άλλος πήγε στον τάφο και ο άλλος είναι ελεύθερος και πίνει μπίρες».

«Θα πάει νομικά, όπως πρέπει, μέχρι το κόκαλο. Όσο πάει και το αξίζει. Έχω, δεν έχω, γίνεται, δεν γίνεται, θα πάει νομικά. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, με ενδιαφέρει να πάει νομικά, να πάει εκεί που πρέπει. Μην πάθει κάποιος άλλος και να μάθουν και οι υπόλοιποι που κάνουν τέτοια πράγματα να κάτσουν στα αυγά τους. Δεν το φέρνουν πάλι πίσω το παιδί μου, αλλά να μην πάρουν του αλλουνού» είπε και πρόσθεσε: «Χίλια άτομα ήρθαν στην κηδεία, τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξαναγίνει». «Ένας 20άρης να πάει να πεθάνει σε ατύχημα, χωρίς να φταίει, κρίμα είναι. Εγκληματίας είναι και πρέπει να παραδοθεί» σημείωσε για τον οδηγό του τρίτου οχήματος. «Είμαστε με φάρμακα εδώ και τέσσερις μέρες» κατέληξε ο άτυχος πατέρας.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime