Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αυλαία στη δίκη για τη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, της 12χρονης από τον Κολωνό, η εισαγγελική πρόταση σε δικαστές και ενόρκους, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οργή στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, του 55χρονου καταστηματάρχη από τον Κολωνό, για την πράξη του βιασμού της ανήλικης.

Λύτρας: «Επιστήμονες αναφέρουν πως η μικρή λέει την αλήθεια»

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερα αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε αρχικά.

«Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει «πατήσει» πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν «πατάει» πουθενά η εισαγγελική πρόταση», συνέχισε ο κ. Λύτρας.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε πως, «Μήπως τελικά υπάρχουν άνθρωποι που τους κρατάει ο 54χρονος; Μήπως ήταν «πελατάκια», κάποιοι επιφανείς άνθρωποι και έχουν βάλει στην εισαγγελέα το «μαχαίρι στον λαιμό». Αυτό, «σέρνεται» στην ελληνική κοινωνία. ήταν 11χονων όταν έγινε αυτή η πράξη. Είναι αδιανόητο να υπάρχει συναίνεση και έρωτας μεταξύ ενός 11χρονου παιδιού και ενός 60χρονου άνδρα. Πρέπει να επαναδιατυπωθεί η πρόταση, γιατί είναι παράξενη».

Μπορεί ο 54χρονος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού;

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czu35tw9z001)

Και συνέχισε: «Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η Παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;»

Για την στάση της μητέρας της 12χρονης: «υπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από την μικρή επιμόνως χρήματα. Κι το εξήγησε ότι επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει».

Ο κ. Λύτρας τόνισε κλείνοντας πως, «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρόλα αυτά θα «φάει» πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15χρονια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».