Άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας το βράδυ της Πέμπτης πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις συνοριακούς φύλακες, οι οποίοι υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Είχε προηγηθεί καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Τετάρτης ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντος και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους συνοριακούς φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Οι άλλοι δύο συνοριακοί φύλακες κατηγορούνται ότι ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους. Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.