Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο, καθώς ο Μανώλης Κριτσωτάκης, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα από φωτοβολίδα, ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο. Ο 33χρονος διατηρούσε αρτοποιείο στην πόλη του Αγίου Νικολάου και αυτό που λένε οι κάτοικοι είναι ότι ήταν ένας άνθρωπος, ένα παλικάρι που ήταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη. Οι δύο φίλοι του, οι οποίοι ήταν μαζί του το βράδυ της Κυριακής, διασκέδαζαν και άναβαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανάκριση συνεχίζεται από τις αστυνομικές Αρχές. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι δύο φίλοι φέρονται να υποστήριξαν ότι τις φωτοβολίδες, οι οποίες ήταν ληγμένες, τις προμηθεύτηκαν όχι από κάποιο κατάστημα, αλλά από κάποιον ιδιοκτήτη σκάφους, δεν τον κατονόμασαν όμως.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους φίλους του 33χρονου παρέδωσε στις Αρχές τουλάχιστον δέκα πυροδοτημένες φωτοβολίδες, όπως και τουλάχιστον δύο φωτοβολίδες που ήταν άθικτες. Μεταξύ των στοιχείων ήταν κι εκείνη που εξερράγη.

Πάντως, οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τους προμήθευσε τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Η νεκροψία θα γίνει σήμερα στο σώμα του 33χρονου και η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Άγιος Νικόλαος: Το χρονικό της τραγωδίας

Τόσο ο 33χρονος όσο και δύο φίλοι του, κινούμενοι παραπλεύρως της μεγάλης καρναβαλικής πομπής, άρχισαν να πυροδοτούν αρκετές ναυτικές φωτοβολίδες. Μία από αυτές, όμως, εξερράγη μπροστά στον κορμό του 33χρονου, με το θραύσμα να σφηνώνεται στο συκώτι του.

Από τους παρευρισκομένους έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να τον φροντίσουν. Ο Μανώλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ακατάσχετη αιμορραγία και σοβαρές κακώσεις, διασωληνώθηκε, ωστόσο υπέστη ανακοπή. Επί περίπου σαράντα λεπτά έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο νεαρός Κρητικός, δυστυχώς, «έσβησε».

Να σημειωθεί πως την ώρα της μεταφοράς του στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε χειρουργός, παρά μόνο αναισθησιολόγος. Ήρθε από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και της ιατρικής υπηρεσίας και τον χειρούργησε με τη βοήθεια γυναικολόγων που εφημέρευαν. Επίσης, ήρθε ακόμα ένας γιατρός από την Ιεράπετρα, ειδικευόμενος χειρουργικής, ο οποίος βρισκόταν στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να παρευρεθεί στο καρναβάλι.