Πρόκειται για τον λαμπρό νευροχειρουργό του ΕΣΥ της χώρας μας, Πάνο Παπανικολάου, ο οποίος είναι επίσης ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο Πάνος Παπανικολάου, λοιπόν, συνδικαλιστική αδεία ξεχνά την πανδημία του νέου κοροναϊού και, κυρίως, ξεχνά ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κοροναϊού αυξήθηκαν οι χειρουργικές λίστες αναμονής σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., εξαιτίας της αναγκαστικής θέσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ, της χώρας μας και των χωρών – μελών της Ε.Ε., σε θέση οιονεί μονοθεματικής λειτουργίας για την αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID – 19.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, ο Πάνος Παπανικολάου ισχυρίζεται, συνδικαλιστική αδεία πάντα, ότι η κυβέρνηση είχε σκοπό να βάλει χέρι στις τσέπες των ασφαλισμένων κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η κυβέρνηση, επίσης, φρόντισε να αυξήσει υπέρμετρα τις χειρουργικές λίστες αναμονής…

Λέει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, ξεχνώντας παντελώς την πανδημία:

«Αυτό που επίτηδες δεν μας λένε είναι ότι την πολύμηνη αναμονή, την δημιούργησαν οι ίδιοι. Η λίστα αναμονής δημιουργήθηκε σκόπιμα, έτσι ώστε να επιβληθεί η αφαίμαξη της τσέπης του ασφαλισμένου. Ήδη από το 2020 εφαρμόζουν πολιτική μη προσλήψεων, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού χειρουργείων στα νοσοκομεία της Αττικής, τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού χειρουργείων (δηλαδή αναισθησιολόγων) στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μία τραγική εικόνα αποσάθρωσης και λειτουργικής κατάρρευσης πάρα πολλών νοσοκομείων στις μικρότερες πόλεις.

Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία είναι το μεγαλύτερο της χώρας σε αριθμό εξυπηρέτησης έκτακτων περιστατικών, εάν έκαναν αυτό για το οποίο έχουνε δεχτεί αλλεπάλληλες εκκλήσεις, δηλαδή να διορίσουν 12 νοσηλευτές και 6 τραυματιοφορείς των χειρουργείων, έστω από τη λίστα αιτήσεων για επικουρικό προσωπικό που υπάρχει στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, τότε θα λειτουργούσαν καθημερινά όλες οι χειρουργικές αίθουσες και σε τρεις μήνες δεν θα υπήρχε καθόλου λίστα αναμονής. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο οι έξι από τις 10 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες. Παρόμοια εικόνα υπάρχει, ή και χειρότερη, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».