Με την κατάθεση της καταγγέλλουσας ηθοποιού άρχισε η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου ο οποίος δικάζεται για την κατηγορία του βιασμού, σε βάρος του, της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου. Το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να έγινε τον Ιούλιο του 2010. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση και περιέγραψε το τι ακριβώς συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία της.

Η ηθοποιός υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης της ζήτησε να βγουν για φαγητό. Εκείνη όπως είπε δέχτηκε, ελπίζοντας και σε κάποια επαγγελματική συνεργασία επειδή εκείνη την εποχή ήταν στην αρχή της καριέρας της.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως η πρώτη εικόνα που της έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του σκηνοθέτη μέσα στο αμάξι να βρίσκεται από πάνω της και να ασκεί τη γενετήσια πράξη.

Η 35χρονη περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή πως εκείνη αντέδρασε έντονα. «Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δεν σταματούσε στην αρχή, αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου κάποια στιγμή. Εγώ ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δεν ξέρω που ήταν αυτό το μέρος. Ήταν είναι ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκιγκ» περιέγραψε η μάρτυρας όπως είπε νωρίτερα είχαν και βγει για φαγητό. Εκείνη ένιωσε έντονη ζαλάδα και του ζήτησε να φύγουν.

Πρόεδρος: Πόσο είχατε πιει εσείς;

Καταγγέλλουσα: Μπορεί και ένα μπουκάλι. Συνέχεια με παρότρυνε να πίνω. Ένιωσα μια έντονη ζάλη.

Στη συνέχεια, η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως σε κατάσταση σοκ ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει στους φίλους της. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δε μπορούσα να φύγω. Ήμουν στην ανάγκη του, τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διάρκεια της διαδρομής, εγώ του ουρλιαζα και έκλαιγα, του φώναζα «γιατί μου το ‘κανες αυτό;», «γιατί σε εμένα;», αυτός δεν γύρισε να με κοιτάξει, δεν την περίμενε μάλλον αυτή την αντίδραση, αλλά ευτυχώς δε μου επιτέθηκε, όντως με πήγε στο Ακρωτήρι και έφυγε» περιέγραψε η ηθοποιός.

Πρόεδρος: Ούτε ζήτησε συγνώμη, ούτε τίποτα;

Μάρτυρας: Όχι, τίποτα.

«Ένιωθα τεράστια ντροπή και αηδία. Ακόμα νιώθω αηδία γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Μετά από λίγο φύγαμε με την κυρία Δρακάκη από το Ακρωτήρι. Δεν ήθελα να της πω τίποτα» είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιη τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο να ζαλίζεται τόσο έντονα. «Δεν έχω καταθέσει ότι μου έβαλε χάπι. Με ρώτησε ο ανακριτής αν το θεωρώ πιθανόν και του είπα δεν το θεωρώ απίθανο αλλά δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Δεν το αποκλείω όμως. Στο παρελθόν δεν το έχω ξαναζήσει αυτό έτσι» είπε.

Εισαγγελέας: Δεν φοβήθηκε μήπως τον καταγγείλετε; Επέλεξε να μην σας βιάσει εν ψυχρω αλλά προτίμησε το χάπι γιατί φοβάται να μην αποκαλυφθεί. Γιατί όταν ξυπνάτε δεν σταματάει από τον ίδιο φόβο;

Καταγγέλλουσα: Ρωτήστε τον. Είχε ορμή. Εγώ αντέδρασα, κλωτσούσε, έσπρωχνα και ούρλιαζα και κάποια στιγμή αποτραβήχτηκε. Φοβόμουν να με πάει στο σπίτι. Ήθελα να δω ένα οικείο πρόσωπο, ήμουν στα χέρια του. Εγώ ήθελα να με αφήσει και να εξαφανιστεί. Δεν ήθελα να ήμουν μόνη, πήγα στο μαγαζί να βρω την κυρία Δρακάκη, που είναι φίλη μου. Ήθελα να είμαι με γνωστούς, όχι μόνη. Ήμουν σε κατάσταση αμόκ.