Μία απίστευτη ιστορία συνέβη σε ελληνικό σχολείο, καθώς ένα κορίτσι 14 ετών είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε βίντεο ερωτικού περιεχομένου, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα αυτή.
Η μαθήτρια Γυμνασίου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου ότι έχει φτάσει στα χέρια του υλικό με προσωπικές της στιγμές, κάτι που όταν είδε δεν πίστευε στα μάτια της. Έβλεπε το πρόσωπό της και άκουγε τη φωνή της. Νόμιζε πως ζούσε μία παράλληλη πραγματικότητα. Το ανήλικο κορίτσι έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι η κοπέλα που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι εκείνη.

Η Κέλλυ Ιωάννου διδάκτωρ Εγκληματολογίας εξήγησε, μιλώντας στο Mega: «Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό βίντεο επεξεργασμένο που το παιδί ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αυτή».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0029yj74xrd)


Αριστούχος συμμαθητής της ανήλικης πίσω από τη δημιουργία του βίντεο deep fake

Οι γονείς της, την πίστεψαν και τότε άρχισε η έρευνα. Πίσω από το βίντεο τελικά κρυβόταν ο δεύτερος καλύτερος μαθητής της τάξης, ο οποίος μέσα από την τεχνολογία deep fake κατάφερε να κατασκευάσει το βίντεο για να τη δυσφημίσει και να κλέψει από την ανήλικη τη σημαία στην παρέλαση.

«Ήταν επεξεργασμένο από συμμαθητή για να κλέψει τη σημαία», ανέφερε η κα Ιωάννου.

Οι γονείς του θύματος δήλωσαν: «Η κόρη μας είναι σε σοκ από αυτό το γεγονός. Aκόμη και σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε ποιου τα χέρια βρίσκεται αυτό το υλικό. Το να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προσβολές στην ιδιωτική σου ζωή είναι κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει».

Οι γονείς του κοριτσιού που ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις στη χώρα αυτής της διαδικτυακής απάτης, ζουν με τον φόβο μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους. «Εμείς, ως γονείς, νιώθουμε ανασφάλεια που δεν μπορούμε να προστατέψουμε το παιδί μας από τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες. Καλούμε τις Αρχές να αντιμετωπίσουν αυτές τις υποθέσεις με σοβαρότερο τρόπο και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα φέρουν τις συνέπειες των πράξεων τους».

Πολλά ανήλικα παιδιά έχουν βρει τον τρόπο να δημιουργούν ψεύτικα βίντεο για πλάκα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα σοβαρεύουν όταν τα βίντεο που φτιάχνονται είναι… πλαστού ερωτικού περιεχομένου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzjfzqlgtx5)