Τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει μέσα από τις νέες τεχνολογίες αποτυπώνει η παρακάτω απίστευτη ιστορία, όπου ένας 14χρονος, κατά τα άλλα άριστος μαθητής, έφτιαξε ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια τη συμμαθήτριά του, προκειμένου να... εξαλείψει τον ανταγωνισμό, ώστε να πάρει τη σημαία στη σχολική παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Το περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τη μαθήτρια του γυμνασίου να βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει το βίντεο στο διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, το βίντεο έφτασε στα χέρια του διευθυντή και αποδείχτηκε πως η πρωταγωνίστρια της ερωτικής σκηνής έμοιαζε με τη μαθήτρια, ακουγόταν σαν τη μαθήτρια, ωστόσο, δεν ήταν η μαθήτρια! «Οι γονείς της κλήθηκαν από το διδακτικό προσωπικό, γιατί ισχυρίζονταν ότι η κοπέλα πρωταγωνιστούσε σε μία σκηνή ερωτικού περιεχομένου» περιέγραψε μιλώντας στο Mega η Κέλλυ Ιωάννου, διδάκτωρ Εγκληματολογίας.

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε η πίστη των γονιών στο παιδί τους. Εκεί ξεκίνησε η έρευνα για να φτάσουμε στο αποτέλεσμά της. Πίσω από το βίντεο κρυβόταν ο δεύτερος καλύτερος μαθητής της τάξης, ο οποίος μέσα από την τεχνολογία deep fake κατάφερε να κατασκευάσει το βίντεο προκειμένου να τη δυσφημήσει και να «κλέψει» από τη συμμαθήτριά του τη σημαία στην παρέλαση. Οι γονείς του θύματος δήλωσαν: «Η κόρη μας είναι σε σοκ από αυτό το γεγονός. Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε ποιου τα χέρια βρίσκεται αυτό το υλικό. Το να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προσβολές στην ιδιωτική σου ζωή είναι κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει».

Οι γονείς του κοριτσιού, που ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις στη χώρα αυτής της διαδικτυακής απάτης, ζουν με το φόβο μη συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους.