Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του για την αδιανόητη, σοκαριστική υπόθεση, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.


Κολωνός: Το δικαστήριο αποφασίζει επί της ενοχής ή όχι των 26 κατηγορουμένων

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής ή όχι των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση, ανάμεσα σε αυτούς, ο βασικός πρωταγωνιστής, ο 55χρονος καταστηματάρχης από τον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, η μητέρα της 12χρονης και ο περιβόητος «Μιχάλης».

Στο εδώλιο κάθονται επίσης, ακόμα 23 πρόσωπα, οι οποίοι δικάζονται είτε για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής είτε για παιδική πορνογραφία. Η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται κρατούμενοι σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, του Κορυδαλλού, της Τρίπολης και των Γρεβενών ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν παιδιά στην ηλικία του κοριτσιού που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τους.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών σε κλίμα έντασης μετά από αίτημα των νομικών παραστατών του ανήλικου θύματος.


Κολωνός: Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Ελένη Νικολού στην αγόρευση της, προς το δικαστήριο, ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι 25 εκ των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση. Υπήρξε μάλιστα «καταπέλτης» για τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα κατά πληροφορίες ανέπτυξε στην πρόταση της προς δικαστές και ενόρκους η μητέρα φέρεται να είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο και υπαίτια για όσα σκληρά έζησε η ανήλικη. Η εισαγγελέαςζήτησε να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη για δύο βαρύτατα κακουργήματα και συγκεκριμένα για διακεκριμένη μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να μην καταδικαστεί ο Ηλίας Μίχος για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας ανηλίκου κάτω των 15 ετών, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με αντάλλαγμα.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται πάντως να ολοκληρωθεί και η δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση, που έχει σχηματιστεί μετά από καταθέσεις της 12χρονης, στην οποία και άλλα πρόσωπα, υπεράνω πάσης υποψίας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το κοριτσάκι.