Ένοχος για βιασμό κρίθηκε την Παρασκευή (29/03) ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Η δικηγόρος του 55χρονου από τον Κολωνό, Μαρία Κουρτέση, μια μέρα μετά την καταδικαστική απόφαση μίλησε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ αναφέροντας αρχικά: «Ο εντολέας μου έχει μία θέση και αυτή αποδεικνύεται από το δικογραφικό υλικό. Ότι μαστροπεία και βιασμό δεν έκανε αυτός ο άνθρωπος. Η αλήθεια κάποια στιγμή θα φανεί», και πρόσθεσε ότι «υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για τα αδικήματα, τα οποία δεν αποδέχεται από την πρώτη στιγμή, και για αυτό θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό».

Τέλος, όπως τόνισε η κα. Κουρτέση: «Το ζήτημα είναι να διαφυλάξουμε τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της, μίλησε και η δικηγόρος της 12χρονης που έζησε τη φρίκη, Ασπασία Ταραχοπούλου αναφέροντας: «Το τεκμήριο αθωότητας δεν ισχύει για τον κατηγορούμενο, γιατί ήδη υπάρχει μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του».

Σχετικά με την αθώωση της μητέρας της 12χρονης, η δικηγόος της 12χρονης υποστήριξε ότι «η μητέρα περίμενε αυτή την απόφαση, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα. Πιστεύει στην αθωότητά της, το φώναζε από την πρώτη στιγμή». Σύμφωνα με όσα είπε η κα. Ταραχοπούλου, η 12χρονη «είναι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη και περιμένει να δει τη μαμά της. Θέλει να τη δει, να την αγκαλιάσει που της το έχουν στερήσει για 18 μήνες».

«Είναι δυνατό παιδί, πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση στη ζωή της. Είναι πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο» πρόσθεσε στο τέλος, σημειώνοντας ότι η 12χρονη και ο αδελφός της βρίσκονται με τη θεία τους, ενώ τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας είναι με τη γιαγιά τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d070hbe2mze1)