Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας των ποινών που θα επιβληθούν στον Ηλία Μίχο και τους και τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Την Παρασκευή το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ τόσο για τον βιασμό όσο και για την εξώθηση στην πορνεία της ανήλικης, ενώ αθώωσε την 37χρονη μητέρα του παιδιού για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο, λόγω πληθώρας των κατηγορουμένων και της συζήτησης επί των ελαφρυντικών, δεν κατέστη δυνατόν να αποφασιστούν στην ίδια συνεδρίαση και οι ποινές των καταδικασθέντων.

Ο Ηλίας Μίχος, που αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης, ιδίως στην περίπτωση που το δικαστήριο δεν του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό. Για τους υπόλοιπους 16, που είχαν τον ρόλο του «πελάτη», προβλέπεται ποινή τουλάχιστον 10 ετών, ενώ για τον περιβόητο «Μιχάλη», που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, προβλέπεται έως και 15ετής κάθειρξη.