Αυλαία έπεσε στη δίκη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση της 12χρονης από τα Σεπόλια με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να αποφασίζει την παραμονή στις φυλακές του 55χρονου καταστηματάρχη από τον Κολωνό, Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης και 27 χρόνια, αφού το δικαστήριο ομόφωνα δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το οποίο και αιτήθηκε η υπεράσπισή του, ενώ στη φυλακή θα παραμείνει και ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» ο οποίος καταδικάστηκε για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, με το δικαστήριο να του επιβάλλει πολυετή κάθειρξη 18 ετών, απορρίπτοντας το αίτημά του να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε ούτε στον 59χρονο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 17 καταδικασθέντες για τα αδικήματα κατά περίσταση των γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη έναντι αμοιβής και της παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκιση μέχρι επτά έτη κάθειρξη, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματά τους να τους χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους.

Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

Ευχάριστα τα νέα για τη μητέρα της 12χρονης, αφού σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου εκείνη θα αποφυλακισθεί, καθώς της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης και εκ του νόμου η ποινή αναστέλλεται. Κατά πλειοψηφία 6 – 1 το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στη μητέρα της 12χρονης, η οποία πλέον επιθυμεί τη συνένωση της οικογένειά της.


«Αισθάνεται χαρούμενη & δικαιωμένη»

Μιλώντας στο MEGA, μια εκ των δικηγόρων του 12χρονου κοριτσιού, έκανε λόγο για μεγάλη χαρά και δικαίωση της ανήλικης, που ανυπομονεί να σφίξει ξανά στην αγκαλιά τη μητέρα της, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας περιμένουν με ανυπομονησία την αποφυλάκιση της μητέρας τους.

«Αυτό που ενδιαφέρει τη 12χρονη αυτήν την στιγμή είναι ότι η μαμά της είναι αθώα έτσι όπως έλεγε στην αρχή. Είναι δικαιωμένη, είναι πολύ χαρούμενη που έγινε πιστευτή. Όλα τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο ενώπιόν του, ήταν πολύ συγκεκριμένα, αποδείχθηκαν από έγγραφα και μάρτυρες, αλλά κυρίως από τις καταθέσεις αυτού του παιδιού».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09jnqu2lpx5)