Με τη γάζα που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι, όταν αυτοτραυματίστηκε, μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

*Διαβάστε εδώ: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διασωληνωμένος ο 39χρονος δράστης μετά την απόπειρα αυτοκτονίας - Θα υποβληθεί σε εξετάσεις εγκεφάλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προφυλάκισή του, ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης.

Κάθε 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου.

Στις 00:25 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7/04, κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, καθώς είχε προσπαθήσει να απαγχονιστεί με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι, την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε, κάλεσε αμέσως συναδέλφους του για βοήθεια.

Έκοψαν τον επίδεσμο και ο 39χρονος μεταφέρθηκε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.


Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 39χρονος δράστης

Ο σφυγμός του 39χρονου δράστη ήταν πολύ αδύναμος.

Λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Η ιατρική γάζα έχει κατασχεθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ψυχίατρος που τον εξέτασε δύο διαδοχικές ημέρες, έκρινε ότι ο κρατούμενος δεν έχρηζε άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dtxb2frlxt)