Ένα σοβαρό περιστατικό κλήθηκαν να διαχειριστούν το μεσημέρι της Κυριακής αστυνομικοί στην Καλλιθέα.

Μια 71χρονη Ε.Γ. πήρε τηλέφωνο στο «100» καταγγέλλοντας βιασμό υπό την απειλή μαχαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών» μάλιστα, η γυναίκα μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή περιπολικού προκειμένου να τη μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση. Αμέσως, περιπολικό που βρισκόταν σε γειτονικό δήμο, έσπευσε και παρέλαβε την γυναίκα από το σπίτι της, στην οδό Αραπάκη, στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν την ηλικιωμένη και την μετέφεραν στο τμήμα. Μόνο που όταν βρέθηκε απέναντι στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, η γυναίκα, με χαρακτηριστική άνεση υποστήριξε πως είπε ψέματα για τον βιασμό, πλην όμως ήθελε να έρθει στο τμήμα να καταγγείλει έναν συγγενή της για διαφορές που έχουν.

Γιατί είπε ψέματα

Ωστόσο, εάν έλεγε στον τηλεφωνητή του κέντρου της «Άμεσης Δράσης» πως θέλει να κάνει μια απλή καταγγελία, κανείς δεν θα ερχόταν να την παραλάβει από το σπίτι της, μιας και αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα.

Η αναστάτωση που προκάλεσε η 71χρονη ήταν τεράστια, αφού επρόκειτο για μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό από άγνωστο άνδρα. Ο σύζυγος της αλλά και η κόρης της ενημερώθηκαν για το περιστατικό και όπως όλα δείχνουν, η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει ελαφρά θέματα ψυχικής υγείας.

«Καλύτερα να πρόκειται για περιστατικά που δεν υφίστανται, παρά να υπάρξει άλλο ένα θύμα»

Το περιστατικό αυτό, ήταν το πλέον αδιανόητο από τα δεκάδες που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν πολλά, αρκετά από τα οποία ελέγχονται για το εάν είναι πραγματικότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιτελείς του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «είναι καλύτερα να πρόκειται για περιστατικά που δεν υφίστανται, παρά να υπάρξει άλλο ένα θύμα, άλλη μια Κυριακή».