«Δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρξουν προβλήματα επάρκειας. (…) Τα αρνιά που θα είναι διαθέσιμα για το Πάσχα δεν θα είναι αυτά που ήταν τις προηγούμενες χρονιές», σημείωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν προβλήματα επάρκειας αμνοεριφίων στην αγορά.

Διαβάστε ακόμα: Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Ποιες ημέρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα - Τι ισχύει για το Δώρο των εργαζομένων

Παράλληλα, ανέφερε: «Δεν πρέπει να μπουν το αρνί και το κατσίκι στο καλάθι του Πάσχα με προσδιορισμό τιμής», ενώ τόνισε πως αν θέλει το υπουργείο με προσδιορισμό τιμής, «καλά θα κάνει να συζητήσει μαζί μας όσον αφορά το κόστος παραγωγής, γιατί μαθαίνουμε ότι γίνονται διάφορες συναντήσεις για εμάς χωρίς εμάς».

O Δημήτρης Μόσχος στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες" 08-04-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Μόσχου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν προβλήματα επάρκειας αμνοεριφίων στην αγορά:

Δ.ΜΟΣΧΟΣ: Δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρξουν έντονα προβλήματα επάρκειας αλλά φέτος οι εξαγωγές αρνιού και ειδικότερα του γάλακτος συνεχίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάρτιος και Φεβρουάριος οι εξαγωγές είχαν αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, περίπου 20%. Αυτό, βάζοντας και τα ζητήματα από ζημίες και την απομείωση του ζωικού κεφαλαίου που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια, έχει φέρει την ελληνική παραγωγή σε ένα σημείο όπου τα αρνιά που θα είναι διαθέσιμα για το Πάσχα δεν θα είναι αυτά που ήταν τις προηγούμενες χρονιές.

Δ.ΜΟΣΧΟΣ: Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι συνάδελφοι θα πρέπει να περάσει τα 8 ευρώ στον εκτροφέα και πιστεύω ότι στο μαγαζί θα φτάσει από €12 έως €14. Πιστεύω ότι θα είναι κοντά στις περσινές τιμές 1 με 2 ευρώ πιο πάνω.

Δ.ΜΟΣΧΟΣ: Δεν πρέπει να μπουν το αρνί και το κατσίκι στο καλάθι του Πάσχα με προσδιορισμό τιμής. Αν θέλει το υπουργείο με προσδιορισμό τιμής, καλά θα κάνει να συζητήσει μαζί μας όσον αφορά το κόστος παραγωγής γιατί μαθαίνουμε ότι γίνονται διάφορες συναντήσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Δ.ΜΟΣΧΟΣ: Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν ότι κρατιούνται οι ποσότητες στην Ελλάδα στην παραγωγή γάλακτος ή κρέατος το επόμενο διάστημα θα δείτε πέρα από το αιγοπρόβειο κρέας, το βοδινό και το μοσχαρίσιο θα είναι ένα κρέας που θα γίνει για τον μέσο καταναλωτή απλησίαστο.