«Τιμές αρνιού κάτω από τα €10 το κιλό δεν μπορούν να βγουν με τίποτα, εκτός αν πιεστούν τόσο πολύ οι κτηνοτρόφοι και αναγκαστούν και τις κατεβάσουν σε σχέση με αυτές που πουλούσαμε τις προηγούμενες μέρες, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την κτηνοτροφία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιάννη Αργυρό ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος.

Ο Δημήτρης Μόσχος στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες" 12-04-24

Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Ερωτηθείς αν είναι εφικτό να πέσει η τιμή του αρνιού κάτω από τα €10 το κιλό

Αυτές οι τιμές δεν μπορούν να βγουν με τίποτα εκτός αν πιεστούν τόσο πολύ οι κτηνοτρόφοι και αναγκαστούν και κατεβάσουν τιμές σε σχέση με αυτές που πουλούσαμε τις προηγούμενες μέρες το οποίο θα είναι καταστροφικό για την κτηνοτροφία.

Επάρκεια, απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει, εισαγωγές θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, είναι προγραμματισμένες από κάποιους εμπόρους που κάθε χρόνο ασχολούνται με αυτό. Ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, αυτό που πιέζουμε εδώ και τρία χρόνια ότι θα πρέπει να έχει διακριτή σφραγίδα το εισαγόμενο σε σχέση με το ελληνικό.

Ερωτηθείς αν έχουν συνομιλήσει με το υπουργείο

Εμάς σαν σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας δεν μας κάλεσε το υπουργείο ποτέ να συζητήσουμε. Δεν μας έχουν ρωτήσει ποτέ για το κόστος παραγωγής. Το κόστος παραγωγής σήμερα ανάλογα την εκμετάλλευση το πόσο οργανωμένη είναι το κόστος ξεκινάει από €7,5-8. Αν φύγει το αρνί κάτω από €8 έχει φύγει κάτω από το κόστος παραγωγής γιατί εγώ να ταΐσω ένα αρνί 2 μήνες περίπου για να το βγάλω στην αγορά χωρίς να μου μείνει τίποτα;

Μακάρι να μπορούσαμε να προσδιορίσουμε εμείς τις τιμές, δυστυχώς τις προσδιορίζουν οι έμποροι. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πιέσεις από εμπόρους που κάνουν λόγο ότι θα αυξηθεί πολύ η τιμή, θα φτάσει τα €16 και €17, που νομίζω ότι είναι ένας εκφοβισμός απέναντι στους κτηνοτρόφους για να αναγκαστούν να πουλήσουν πιο φθηνά. Αυτό όμως θα είναι μπούμερανγκ για την κτηνοτροφία γιατί το επόμενο διάστημα θα μειωθεί κι άλλο ο ζωικός πληθυσμός.