Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιστροφής της στη φυλακή βρίσκεται η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς μόλις μια εβδομάδα μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την κατηγορία της μαστροπείας ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η 38χρονη Χ.Β., εκτός από το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, θα κληθεί να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και για μαστροπεία, καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας. Πάντως, η έφεση αφορά μόνο τη μητέρα και το αδίκημα της μαστροπείας και κανέναν άλλο κατηγορούμενο.

Η απόφαση για την απαλλαγή της 38χρονης από την κατηγορία της μαστροπείας ελήφθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία 4-3. Οι 4 ένορκοι την έκριναν αθώα και οι 3 τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι είναι ένοχη. Δηλαδή οι τακτικοί δικαστές υιοθέτησαν την άποψη της εισαγγελέως της έδρας, Ελένης Νικολού, που στην πρότασή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως η μητέρα της 12χρονης φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία και είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

Κατά την αγόρευσή της, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, φέρεται να σημείωσε πως η μητέρα της 12χρονης διένειμε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης στους «πελάτες» που κάθονταν στο εδώλιο αλλά και πως είχε ενεργό συμμετοχή στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία με την έννοια ότι εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς τη 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει χρήματα.

Η πόρτα της φυλακής για την 38χρονη μητέρα άνοιξε την περασμένη Τρίτη, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για πλημμεληματική εκβίαση, ενώ είχε παραμείνει προφυλακισμένη περίπου 18 μήνες και κατά συνέπεια είχε εκτίσει σχεδόν το σύνολο της ποινής της. Κατά την έξοδό της από τις φυλακές Κορυδαλλού, η ίδια δεν θέλησε να κάνει δήλωση στις κάμερες, αλλά ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως «για έναν άνθρωπο, όταν παραμένει 18 μήνες στη φυλακή, είναι πάρα πολύ δύσκολο, ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή, τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα αλλά πρωτίστως η κόρη της, έλεγε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση».

Για την υπόθεση βρίσκονται στη φυλακή ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 έτη, και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκισης έως 7 χρόνια κάθειρξης, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα αναστολής στην έφεση.