Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένας 14χρονος μαθητής από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου, σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα, με τη μαρτυρία του στον «Ταχυδρόμο» να συγκλονίζει.

«Είχαμε πάει με το σχολείο τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Το βράδυ της δεύτερης ημέρας κι ενώ είχαμε τελειώσει από το πρόγραμμα, επέστρεψα στο ξενοδοχείο που μέναμε. Ένιωθα αδιαθεσία. Είχα κάνει εμετό και πήγα στο δωμάτιό μου να κοιμηθώ. Κοιμόμουν και με ξύπνησαν. Ο ένας ήρθε πάνω από το κεφάλι μου και μου έκανε φάρσα ότι με ψάχνει η μητέρα μου στο τηλέφωνο, ο δεύτερος ήταν στο παράθυρο και κάπνιζε και ο τρίτος ήρθε, ξάπλωσε από πίσω μου και μου έβαλε το δάχτυλο στον πρωκτό μου. Πόνεσα. Άρχισα να φωνάζω σε βοήθεια και αμέσως έφυγαν και οι τρεις από το δωμάτιο», λέει ο 14χρονος μαθητής.

*Διαβάστε εδώ: Πήλιο: Ελέγχονται για ευθύνες οι συνοδοί της εκδρομής για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης του 15χρονου μαθητή

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο 14χρονος πέφτει θύμα των τριών μεγαλύτερων συμμαθητών του, οι οποίοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελίας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο στις 21 Νοεμβρίου 2024, στο Μονομελές Ανηλίκων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι μαθητές, ο ένας φερόμενος ως αυτουργός και δύο συνεργοί, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Υποστήριξαν ότι μπήκαν για πλάκα στο δωμάτιο του μικρότερου συμμαθητή τους, όμως δεν προχώρησαν σε καμία άσεμνη σε βάρος του χειρονομία.

Ο 14χρονος μαθητής ενημέρωσε την επομένη το πρωί τους καθηγητές του σχολείου που συνόδευαν στην εκδρομή τους μαθητές για το συμβάν που έγινε ξημερώματα στο δωμάτιό του και εκείνοι τον διαβεβαίωσαν ότι οι τρεις μαθητές θα τιμωρούνταν μόλις θα επέστρεφαν στο σχολείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ew6gx1qozl)


Σύλληψη τριών μαθητών - Δεν υπήρξε εύρημα σεξουαλικής κακοποίησης

Ο 14χρονος επιστρέφοντας από την εκδρομή ενημέρωσε τον πατέρα του για το συμβάν και κατονόμασε τους συμμαθητές του.

Άμεσα ο πατέρας φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με τον έναν από τους γονείς των μαθητών, τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη, στον οποίο μετέφερε τη μαρτυρία του γιου του και του ζήτησε να συναντηθούν για να βρουν λύση.

Ο πατέρας του 15χρονου φερόμενου ως δράστη φέρεται να απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει προβεί ο γιος του στις πράξεις για τις οποίες τον κατηγόρησε το μικρότερο παιδί.

«Αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο», φέρεται να απάντησε στον πατέρα του θύματος και όρισαν τηλεφωνικό ραντεβού για προχθές το πρωί.

Έως και την Κυριακή το μεσημέρι ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη δεν έδωσε σημεία ζωής.

Ο πατέρας του θύματος τότε ανέλαβε δράση. Κατήγγειλε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, υπέβαλε μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση και κινήθηκαν οι σε βάρος των τριών οικογενειών διαδικασίες.

Άμεσα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τριών ανήλικων μαθητών, οι οποίοι κρατήθηκαν για ένα ολόκληρο βράδυ στο κρατητήριο, συνοδεία γονέα και μέχρι, χθες το πρωί, να οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελέως.

Ο 14χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, δεν υπήρξε όμως εύρημα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η άσεμνη χειρονομία φαίνεται ότι έγινε σε βάρος του θύματος, χωρίς να του έχουν αφαιρεθεί ρούχα ή εσώρουχο.


Προκαταρκτική από τη ΔΔΕ Μαγνησίας

Με εντολή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων γεγονότων που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Έδωσα εντολή να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Είναι θλιβερό. Από τη μία βλέπεις και καμαρώνεις επιτυχίες μαθητών και από την άλλη τέτοιες συμπεριφορές. Ακόμα κι αν το συμβάν είναι πιο ήπιο, δεν είναι πρέπον, είναι κατακριτέο και καταδικαστέο», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος μίλησε για μαθητές που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη με τη συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με τον μαθητή-θύμα των τελειόφοιτων μαθητών του Γυμνασίου, δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά από τους 15χρονους.

«Πριν από ενάμιση μήνα με είχαν χτυπήσει. Και όταν ενημέρωσα τον πατέρα μου κι εκείνος ήρθε στο σχολείο για να μιλήσει με καθηγητές, εκείνοι (σ.σ. οι μαθητές) με κορόιδευαν. Μιμούνταν τον τρόπο που μίλησε ο πατέρας μου, μου έλεγαν ότι ''δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα''», περιγράφει ο 14χρονος.

Οι τελειόφοιτοι φέρονται να έχουν συστήσει… «συμμορία» μέσα στο σχολείο μαζί με έξι ακόμα συμμαθητές τους, οι οποίοι εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος μαθητών.

«Έχουν αρχηγικές τάσεις, κάνουν μαγκιές, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο σχολείο χωρίς κανείς να τους πειράζει», καταγγέλλει ο πατέρας του 14χρονου.


«Μας διέλυσαν τη ζωή»

Μιλώντας στον «Ταχυδρόμο», ο πατέρας και η μητέρα του ανήλικου ανέφεραν ότι τους έχουν διαλύσει τη ζωή.

«Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ να ζήσει άλλος γονιός κάτι τέτοιο. Μας έχει διαλύσει τη ζωή», λέει ο πατέρας, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι βίωσε ο γιος του σε τρυφερή ηλικία στη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής.

«Μόνο η διευθύντρια έχει επικοινωνήσει μαζί μας, δηλώνοντας σοκαρισμένη. Μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της και ότι θα τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνη», σημειώνει.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι για τη συμπεριφορά των παιδιών μεγάλη ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι γονείς.

«Είμαστε το μοναδικό Γυμνάσιο χωρίς σύλλογο γονέων. Όταν επιχείρησα να συστήσω σύλλογο για να συζητάμε προβλήματα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Από τους 180 γονείς, δεν μπόρεσα ούτε 13 να πείσω για να δημιουργηθεί ένας σύλλογος», επισημαίνει.


«Φοβάμαι να ξαναπάω σχολείο»

Χθες, ο 14χρονος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των συμμαθητών του.

«Φοβάμαι να ξαναπάω σχολείο. Δεν θέλω», λέει ο ίδιος, φοβούμενος ότι θα υποστεί και πάλι bullying επειδή μίλησε.

«Έτσι έγινε και την προηγούμενη φορά», αναφέρει.

Ο πατέρας του δηλώνει ότι δεν θα ξαναστείλει το παιδί του στο σχολείο.

«Ας βρεθεί μία φόρμουλα να δώσει απλώς εξετάσεις για να μη χάσει τη χρονιά. Του χρόνου αυτοί (σ.σ. οι μαθητές φερόμενοι ως δράστες) φεύγουν και πάνε στο Λύκειο. Τουλάχιστον να μην κινδυνεύει. Το παιδί νιώθει μόνιμη φοβία και ανασφάλεια», υπογραμμίζει.

*Πηγή: taxydromos.gr