Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο ανήλικος μαθητής στο Πήλιο, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του. Το παιδί έσπασε τη σιωπή του περιγράφοντας όσα έζησε. «Ενιωθα αδιαθεσία. Είχα κάνει εμετό και πήγα στο δωμάτιό μου να κοιμηθώ. Κοιμόμουν και με ξύπνησαν.

Ο ένας ήρθε πάνω από το κεφάλι μου και μου έκανε φάρσα ότι με ψάχνει η μητέρα μου στο τηλέφωνο, ο δεύτερος ήταν στο παράθυρο και κάπνιζε και ο τρίτος ήρθε ξάπλωσε από πίσω μου και μου έβαλε το δάχτυλο από πίσω. Πόνεσα. Αρχισα να φωνάζω σε βοήθεια και αμέσως έφυγαν και οι τρεις από το δωμάτιο», είπε ο 15χρονος μαθητής μιλώντας στον «Ταχυδρόμο» του Βόλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ftblq91q55)
Ο μαθητής που πηγαίνει στη Β' Γυμνασίου φοβάται και ντρέπεται να πάει ξανά στο σχολείο του. Σήμερα πήγε μόνο για να μιλήσει με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό για να μπορεσει να επιστρέψει στα μαθήματά του. Οι τρεις μεγαλύτεροι μαθητές της Γ' Γυμνασίου, που «έδειξε» ο 15χρονος ως θύτες του, δεν πήγαν στο σχολείο και παρακολουθούνται και αυτοί από ψυχολόγο.

Ο σύλλογος διδασκόντων θα αποφασίσει αν θα επιβληθεί τιμωρία στους τρεις μαθητές που αναστάτωσαν τη σχολική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.