Ρεκόρ βραχείας νοσηλείας έσπασε ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο κελί του, που τον οδήγησε με χαμηλό σφυγμό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο 39χρονος Θανάσης Κουρέλης, που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο δεν επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η ψυχιατρική κλινική αρνήθηκε να τον παραλάβει. Αργά το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0frmg51jzo9)


Μιχάλης Γιαννάκος στην «Απογευματινή»: «Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν… προβληματική, τα πόδια ακουμπούσαν στο πάτωμα»


Όπως δήλωσε στην «Απογευματινή» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, ο 39χρονος Θανάσης Κουρέλης, δράστης της στυγερής δολοφονίας, «έμεινε μόλις δύο ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και αποσωληνώθηκε χθες. Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και αμέσως έφυγε για τον Κορυδαλλό. Πρόκειται για έναν χειριστικό άνθρωπο, όπως προκύπτει από τις γνωματεύσεις διαφορετικών ψυχιάτρων, και σας θυμίζω ότι δεν ελέγχθηκε μόνο από τους ψυχιάτρους του Κορυδαλλού, αλλά και από ψυχιάτρους στο Δαφνί, όπου μεταφέρθηκε μετά το φονικό, αφού υποστήριζε ότι η ψυχική του υγεία είναι κλονισμένη. Όμως, όπως αποδείχθηκε, και ο αυτοτραυματισμός με το μαχαίρι ήταν επιφανειακός αλλά και η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν… προβληματική. Αφού, όταν βρέθηκε, τα πόδια ακουμπούσαν στο πάτωμα…».

Ο χειριστικός, κατά τον ψυχίατρο του Κορυδαλλού, 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής προσπάθησε με λίγα λόγια δύο φορές να δημιουργήσει την εντύπωση πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του, δίχως επιτυχία και χωρίς να προκαλέσει κακό στην υγεία του. Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι ο 39χρονος γνώριζε ότι κάθε 10-20 λεπτά ελεγχόταν από σωφρονιστικό υπάλληλο. Μετά το εξιτήριό του χθες από το «Αττικόν» επρόκειτο να επιστρέψει στις φυλακές.


Γιατί ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο»

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όμως δεν υπήρχε το απαραίτητο μόνιτορ υποστήριξης, με αποτέλεσμα αρχικά να αποφασιστεί η επιστροφή του στο «Αττικόν» και τελικά να νοσηλευτεί στο «Τζάνειο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fqy4ecsfo1)

Σύμφωνα με το Mega, στο αίμα του δράστη βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ και βενζοδιαζεπινών (αγχολυτικά, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε θεραπευτική δόση).

Αξίζει να σημειωθεί πως φωτογραφίες που αναρτούσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η Κυριακή Γρίβα μαρτυρούν ότι η νεαρή γυναίκα πιθανότατα έπεφτε συχνά θύμα κακοποίησης, αφού σε διαφορετικές ημερομηνίες, ήδη από το 2019, χρονιά δηλαδή που έκανε σχέση με τον δολοφόνο της, εμφανίζεται με μώλωπες στα μπράτσα και τους μηρούς.