Ασύλληπτος είναι ο αριθμός των καταγγελιών από θύματα ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία 24ωρα με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, έξι γυναίκες κάθε μία ώρα πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Αριθμός πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα και αυτές είναι οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται.

Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο κατεγράφησαν στα αστυνομικά τμήματα της χώρας 141 καταγγελίες, για τις οποίες συνελήφθησαν 73 άτομα. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά, το τελευταίο 9ήμερο έχουν καταγγελθεί 850 διαφορετικά περιστατικά ενδοοικογεινειακής βίας, για τα οποία συνελήφθησαν 617 κατηγορούμενοι.

Ενδοοικογενειακή βία: Η γυναικοκτονία με θύμα την Κυριακή που "όπλισε" άλλα θύματα κακοποίησης

Όπως είναι λογικό, η πλειονότητα των καταγγελιών προέρχεται από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Όμως, πολλά είναι τα περιστατικά που καταγράφονται και στη νησιωτική χώρα. Ειδικότερα, στην Αττική, συνολικά, κατεγράφησαν 60 καταγγελίες, 16 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Θράκη, 4 στο Β. Αιγαίο, 4 στη Δ. Μακεδονία, 5 στη Δ. Ελλάδα, 1 στην Ήπειρο, 7 στη Θεσσαλία, 9 στο Ιόνιο, 8 στην Κ. Μακεδονία, 6 στην Κρήτη, 6 στο Ν. Αιγαίο, 6 στην Πελοπόννησο και 5 στη Στερεά Ελλάδα.

Η υπόθεση της Κυριακής, που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, φαίνεται ότι όπλισε με δύναμη τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, τα οποία αψήφησαν τις απειλές και ενημέρωσαν τις Αρχές για το μαρτύριο που ζούσαν.

Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι πως σε πέντε περιπτώσεις οι γυναίκες-θύματα των νταήδων συντρόφων/συζύγων ζήτησαν να μεταφερθούν σε δομές για κακοποιημένες γυναίκες και αυτό διότι φοβήθηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους μήπως και τις τιμωρήσουν οι κατηγορούμενοι για την καταγγελία που έκαναν στις Αρχές.