Ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις συνθήκες του θανάτου μητέρας και γιου μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ηλιούπολη, μετά το αρχικό θρίλερ που για κάποιες ώρες έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές.
Ο 36χρονος Γιάννης Γ. φέρεται, σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, να πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την ίδια του τη μητέρα, Μάλαμα Μ., και έπειτα από αρκετές ώρες, ίσως και μια ημέρα αργότερα, να έβαλε τέλος στη ζωή του.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0htojrs63bt)


Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Το χρονικό

Το αποτρόπαιο θέαμα εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί έπειτα από κλήση γειτόνων στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη. Η δυσοσμία προερχόταν από τις δύο σορούς, καθώς η γυναίκα φαίνεται να δολοφονήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου και ο 36χρονος γιος της να αυτοκτόνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Είναι πυροβολημένοι και οι δύο στο κεφάλι. Από τη γυναίκα λείπει το μισό κρανίο», δήλωσε στο Action 24 ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Δύο στοιχεία που έθεσαν αρχικά σε συναγερμό τις Αρχές ήταν πως η καραμπίνα βρέθηκε αρκετά μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 36χρονος, αλλά και το γεγονός πως η πίσω πόρτα του σπιτιού είχε εμφανή σημάδια παραβίασης.

Φαίνεται πως τα σημάδια αυτά, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι προγενέστερα του διπλού φονικού, ενώ από το σπίτι, εάν και ήταν ελαφρώς αναστατωμένο, δεν έλειπαν χρήματα ή κοσμήματα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hsyv2kta1l)
Ο 36χρονος Γιάννης Γ. ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας, που αν και στη γειτονιά του, όπως προκύπτει από μαρτυρίες ενοίκων διπλανών πολυκατοικιών, δεν δημιουργούσε φασαρίες, φαίνεται πως με τη μητέρα του βρισκόταν συχνά σε διαμάχη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει κάποιες καταγγελίες πως είναι πιθανό η 64χρονη γυναίκα να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κάποιες φορές, χωρίς όμως ποτέ η ίδια να το επιβεβαιώσει σε κοντινά της πρόσωπα. Η μητέρα της 64χρονης και γιαγιά του Γιάννη ζει στο ισόγειο της ίδιας τριπλοκατοικίας, ωστόσο φαίνεται πως δεν είχε αναζητήσει τους δικούς της.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hgvu5jrjop)

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

Η καραμπίνα που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα ελεγχθεί για αποτυπώματα, ενώ πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ελέγχου για ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του 36χρονου. Φαίνεται, εκτιμούν οι αστυνομικοί, πως ο 36χρονος πυροβόλησε τη μητέρα του με την καραμπίνα, ενώ εκείνη βρισκόταν καθισμένη σε μια καρέκλα στο σαλόνι. Πολλές ώρες αργότερα, ο ίδιος προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή του, σε κοντινό σημείο από τη σορό της μητέρας του.

Τα τραύματά του, όμως, ήταν τέτοια που του επέτρεψαν να συρθεί μέχρι το διπλανό δωμάτιο, εκεί όπου και βρέθηκε νεκρός από τους αστυνομικούς.

Το περίεργο είναι ότι βρέθηκε γυμνός, με τα ρούχα σκισμένα στο πάτωμα, ενώ πληροφορίες του Mega ανέφεραν ότι έκανε χρήση αναβολικών το τελευταίο διάστημα. Αστυνομικοί της Σήμανσης έχουν σαρώσει τον χώρο, αναζητώντας αποτυπώματα τρίτου προσώπου, αν και πλέον όλα τα ευρήματα οδηγούν προς την κατεύθυνση της μητροκτονίας και εν συνεχεία της αυτοχειρίας.

Ο πατέρας και σύζυγος των θυμάτων πέθανε πριν από λίγα χρόνια και έκτοτε -σύμφωνα με μαρτυρίες φιλικών προσώπων της οικογένειας- τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται στη συμπεριφορά του 36χρονου Γιάννη. Και τα δύο θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζονταν από το σπίτι για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.