Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν από την αλλόκοτη υπόθεση ενός ψεύτικου κέντρου αποτοξίνωσης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η είδηση έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η καταγγελία μιας 38χρονης, που είδε το φως της δημοσιότητας, πέρα από τις συνθήκες πλήρους ανομίας, έφερε στην επιφάνεια και τις σεξουαλικές περιπτύξεις της ίδιας με έναν εκ των ιδιοκτητών, του ίδιου με άλλους τροφίμους, ενώ αφήνεται να εννοηθεί πως σε αυτές τις περιπτύξεις συμμετείχαν και μέλη του προσωπικού! Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως το φερόμενο κέντρο απεξάρτησης δεν βρισκόταν ποτέ στο ίδιο μέρος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν από την εγκατάστασή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, βρισκόταν στο Καπανδρίτι και πριν από το Καπανδρίτι στη Βοιωτία!

Η καταγγελία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2023. Η 38χρονη, η οποία έκανε χρήση ναρκωτικών, βρήκε τα στοιχεία του κέντρου απεξάρτησης στο ίντερνετ το 2019, το οποίο και επισκέφθηκε στη Βοιωτία. Εκεί εντάχθηκε στα προγράμματά του, τα οποία εκτελούνταν χωρίς άδεια λειτουργίας, δίχως συνταγογραφήσεις φαρμάκων, χωρίς καν το προσωπικό να αποτελείται από εξειδικευμένους νοσηλευτές ή γιατρούς. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η 38χρονη σύναψε σχέση με έναν εκ των δύο ιδιοκτητών του δήθεν κέντρου απεξάρτησης.

Iπποκράτειος Πολιτεία: Ένας από τους ιδιοκτήτες έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία της, ένας από τους ιδιοκτήτες έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και δύο φορές το μήνα, μαζί με μέλη του προσωπικού, συνευρίσκονταν ερωτικά με τους νοσηλευόμενους!

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ιδιοκτήτες του «κέντρου» μεταχειρίζονταν με βίαιο τρόπο τους νέους που είχαν μπλέξει με τα ναρκωτικά, πείθοντας τους γονείς τους πως αυτός ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ενταχθούν στα προγράμματά τους, όταν εκείνοι αρνούνταν να τα ακολουθήσουν. Η δράση του «κέντρου» φαίνεται να ξεκινά από το 2018 στη Βοιωτία. Το 2021 μεταφέρθηκε στο Καπανδρίτι και το 2023 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Φυσικά, για τις… πρωτοποριακές μεθόδους απεξάρτησης, οι ιδιοκτήτες λάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημαντικά ποσά από τους συγγενείς των τροφίμων.
Κατά την έφοδο που έγινε στις 26 Απριλίου, συνελήφθησαν πέντε άτομα, οι δύο ιδιοκτήτες και τρεις υπάλληλοι, ενώ εντοπίστηκαν 4.300 φαρμακευτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή. Διαπιστώθηκε επίσης ότι διέμεναν εκεί συνολικά δεκατέσσερις τρόφιμοι.

Η μία από τις υπαλλήλους που συνελήφθησαν είπε στους αστυνομικούς ότι, κατά το παρελθόν, είχε βρεθεί στο κέντρο απεξάρτησης ως τρόφιμος και μετά το τέλος της αποτοξίνωσης ξεκίνησε να εργάζεται εκεί. Η ίδια υπάλληλος δικαιολόγησε την ύπαρξη πλήθους χαπιών που βρέθηκαν στο κέντρο λέγοντας ότι είχαν συνταγογραφηθεί για τροφίμους που είχαν αποχωρήσει και, εφόσον περίσσεψαν, θα χορηγούνταν σε άλλους τροφίμους, που δεν είχαν δικαίωμα ασφάλισης.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime