Δημόσια δήλωση αναφορικά με την περιπέτεια του παιδιού του,  έκανε ο πατέρας του 5χρονου, που ξεχάστηκε για ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το γεγονός ότι ξέχασαν τον 5χρονο γιο του στο σχολικό «διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας», σημειώνοντας ότι «παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του».

Διαβάστε ακόμα: Αδιανόητο περιστατικό στην Κηφισιά: Ξέχασαν 5χρονο αγόρι μέσα σε σχολικό για 6 ώρες

Παράλληλα, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον, προκειμένου «να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1a6h1xrd8td)

Κηφισιά: Η δήλωση του πατέρα του 5χρονου

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό.

Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους» είπε ο πατέρας του 5χρονου, ξεσπώντας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1a5cnca2vwp)

Κατήγγειλε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του σχολικού ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σημειώνεται πως ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση για το περιστατικό.

Η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.