Σάκης Ρουβάς: Κρύβω μέσα μου έναν Ηρακλή
Μια βαθιά εξομολόγηση του γνωστού καλλιτέχνη στο «SECRET» για το θέατρο
Συνέντευξη στη Μαριάνθη Κουνιά - mfkounia@hotmail.com
Μετά τον ρόλο του θεού Διονύσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα και έτυχαν εξαιρετικά θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς, ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζεται να ανέβει πάλι φέτος στο θεατρικό σανίδι, αυτή τη φορά υποδυόμενος τον μυθικό ήρωα Ηρακλή στο θέατρο «Πάνθεον».
Συγκεκριμένα, θα πρωταγωνιστήσει στο έργο «Ηρακλής - Oι 12 Αθλοι», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα μορφή του πρώην νυχτερινού κέντρου «Αθηνών Αρένα», στην οδό Πειραιώς, που πρόσφατα μετατράπηκε σε μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών θεατρική αίθουσα. Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο νεαρός Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, δίπλα στον Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστούν ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ηρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσσινού, ενώ τη σύνθεση των τραγουδιών έχει κάνει ο Γιώργος Θεοφάνους.
Ο Σάκης Ρουβάς, που είναι πολύ γοητευμένος από τον νέο του ρόλο στο θέατρο, μιλώντας στο «SECRET» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτει ότι μέσα από τις πρόβες λάτρεψε αυτόν τον ήρωα, στον οποίο αποδόθηκε πλήθος από κατορθώματα, ανάγοντάς τον σε θρυλική μορφή ολόκληρου του ελλαδικού χώρου. Στο έργο, που είναι ένα show για όλη την οικογένεια και περιλαμβάνει δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, όσα και οι άθλοι του Ηρακλή, θα δούμε τον γνωστό καλλιτέχνη να συνδυάζει τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση με στόχο την απελευθέρωση του κόσμου από το «κακό». Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή της ιστορίας. Ο Σάκης με αριστοτεχνικό τρόπο θα δείξει πόσο βασανισμένος από μια τρομακτική αμαρτία ήταν ο Ηρακλής, αφού οδηγήθηκε στο να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, αναζητώντας την εξιλέωση. «Ολοι μέσα μας κρύβουμε έναν Ηρακλή και με καθημερινούς άθλους εξελισσόμαστε, πνευματικά και ψυχικά. Οι άθλοι του ίσως περιγράφουν και τους άθλους του σημερινού ανθρώπου, που προσπαθεί να βγει δυνατός από τις εκάστοτε δυσκολίες της ζωής του. Εχω εμποτιστεί με το θέατρο, αυτή η παράσταση ήταν κάτι που ήθελα πολύ να κάνω», λέει χαρακτηριστικά.
Οσο για τη στροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στο θέατρο, αφήνοντας για λίγο τις μεγάλες πίστες των νυχτερινών μαγαζιών, ο δημοφιλής καλλιτέχνης μάς εξηγεί πόσο λατρεύει το θέατρο από μικρό παιδί. Με θεατρικό του «νονό» τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως δηλώνει ο ίδιος, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο χρόνων. «Το θέατρο για μένα είναι σχολείο. Με έχει βοηθήσει να μάθω πάρα πολλά πράγματα για τη ζωή μου. Η μουσική μου καριέρα είναι μεγάλη, αλλά εγώ προέρχομαι από μια οικογένεια που ασχολείται με το θέατρο. Παιδάκι ακόμα πήγαινα στις πρόβες των γονιών μου και καθόμουν σε μια άκρη. Από τότε είχε μπει μέσα μου το μικρόβιο. Και το θέατρο και ο κινηματογράφος ήταν μέσα στα πράγματα που θαύμαζα και είχα ονειρευτεί κάποτε να κάνω. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο θεατρικός νονός μου. Αυτός με μύησε, βοηθώντας με να καταλάβω ότι με επιμονή και υπομονή μπορώ να πραγματοποιήσω οτιδήποτε καινούργιο βάλω στον νου μου», λέει συγκινημένος.
Από την άλλη, ο Σάκης Ρουβάς δεν έχει αφήσει τη μουσική. Αν και έχουν παρέλθει οι εποχές που το τραγούδι βρισκόταν στο ζενίθ του και η δισκογραφία, σε συνδυασμό με τη νυχτερινή διασκέδαση, εξασφάλιζε στους καλλιτέχνες ακριβά συμβόλαια, ο γνωστός showman αρνείται ότι η ενασχόλησή του με το θέατρο σηματοδοτεί μια νέα καριέρα. «Δεν κάνω νέα καριέρα με το θέατρο. Τη μουσική δεν την έχω αφήσει. Ετοιμάζω νέο δίσκο με τον Γιώργο Θεοφάνους. Απλώς, ασχολούμαι και με τα δύο είδη, γιατί δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να διαλέξω ένα από τα δύο. Η αίσθηση που έχω ως ηθοποιός είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που έχω όταν τραγουδώ. Με τη μουσική που έγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους για την παράσταση αυτή καταφέρνει να ενώσει τις δύο μεγάλες μου αγάπες, το τραγούδι και το θέατρο», καταλήγει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αμφίπολη: Απίστευτη μελέτη για την πυραμίδα δίπλα στον λόφο Καστά
Βρετανικό Μουσείο: "Πρέπει να χαίρεται η ελληνική κυβέρνηση"
Ανοίγει ξανά η Σχολή Καλών Τεχνών στη Μύκονο
2ο Bazaar Λογοτεχνικού Βιβλίου με μεγάλες εκπτώσεις
Ο θεός του Έρωτα στο γούρι του Μουσείου Ακρόπολης
Χριστούγεννα στο «Νότιο Πόλο» της Μαρίνας Φλοίσβου