Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος αφέθηκε ελεύθερος το 2020 ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία. Είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, από σύνθεση με τρεις γυναίκες δικαστές, σε κάθειρξη εννέα ετών.

Πλέον οι τρεις δικαστές είναι υπόλογες για την απόφασή τους να τον αφήσουν ελεύθερο, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του.

Έτσι ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος επέστρεψε στο σπίτι του. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (Νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή τη 14χρονη.

Σημειώνεται ότι ο δράστης και το θύμα του ζούσαν σε πολύ μικρή απόσταση και πρακτικά ο συγκεκριμένος όρος δεν είχε περιεχόμενο.

Πέραν τούτου, το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ' όλα αυτά, και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025. Στο μεταξύ ο καταδικασμένος βιαστής ανήλικου κοριτσιού ζούσε κανονικά τη ζωή του και με την απόλυτη αίσθηση ατιμωρησίας, αφού η καταδίκη των εννέα ετών έμενε στα χαρτιά, αποπειράθηκε να επαναλάβει τον βιασμό και όταν η Βασιλική του είπε ότι θα μιλούσε στους γονείς της, έφτασε να τη σκοτώσει.

Έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την απόφαση του δικαστηρίου της Ζακύνθου, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής επειδή έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος για την τέλεση νέου αδικήματος, παρότι όταν οδηγήθηκε με την κακουργηματική κατηγορία ενώπιόν τους, για την οποία τον έκριναν ένοχο, δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x9medb8b15)

Με την κ. Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου ΕΛ.ΑΣ., να τονίζει: «Ίδιος ο διοικητής Ασφάλειας όταν το 2017 ο 37χρονος είχε βιάσει τη 14χρονη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x9sewts6ax)

Το ποινικό παρελθόν του δράστη

Συγκεκριμένα, το 2012 ο δράστης της δολοφονίας της 11χρονης συνελήφθη για κλοπές αυτοκινήτων, ενώ το 2014 για κλοπές δικύκλων, με τον 37χρονο να καταδικάζεται ερήμην.

Την ίδια χρονιά (2014) συνελήφθη για κλοπή καραμπίνας τύπου Browing, με τα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στην καραμπίνα να οδηγούν τις Αρχές στην ταυτοποίηση των κλοπών αυτοκινήτων και δικύκλων.

Το 2017 συνελήφθη για βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας και μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του επιβλήθηκαν οι όροι να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x99ie87obt)


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x8xb5s35c9)


Αριστούχος μαθήτρια η 11χρονη

Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή. Τραγουδούσε, χόρευε και χαμογελούσε σε όλο τον κόσμο. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της, με την οποία φωτογραφιζόταν συχνά. Ήταν αριστούχος μαθήτρια. Η μικρή Βάσια είχε άριστα σχεδόν σε όλα τα μαθήματα.

Το κορίτσι αυτό είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ένας 37χρονος όμως αποφάσισε να εκτονώσει τις αρρωστημένες ορέξεις πάνω του. Το παιδί αντιστάθηκε και προσπάθησε να τον σταματήσει, τότε εκείνος πήρε ένα κατσαβίδι και του αφαίρεσε τη ζωή με τον πλέον βάναυσο και φρικαλέο τρόπο.