Πλάνα από τη δράση της συμμορίας των «7» που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αποκαλύφθηκε ότι η συμμορία έκλεβε ΑΤΜ και άρπαζε μεγάλα χρηματικά πόσα, με τη λεία της να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στο οπτικό υλικό αποτυπώνονται κάποια από τα χτυπήματα της συμμορίας των ATM. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της συμμορίας που δραστηριοποιούνταν από το 2023 και «χτυπούσαν» ΑΤΜ.


Διαβάστε: Εξαρθρώθηκε η συμμορία των "7": Έκλεβαν ΑΤΜ και επένδυαν σε καφετέριες για ξέπλυμα χρήματος - Σχεδόν μισό εκατ. ευρώ η λεία τους (Εικόνες)

Έφταναν με κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν τη θύρα εισόδου του καταστήματος -που ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ-, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και το διερρήγνυαν με οξυγόνο. Επιπλέον, προέκυψε ότι νομιμοποιούσαν τα έσοδα που αποκόμιζαν, δημιουργώντας καταστήματα - καφετέριες, ενώ για τις οικονομικές συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία από ανύπαρκτα αλλοδαπά πρόσωπα.

Συμμορία των "7": Πώς δρούσε 

Σε καφετέριες «ξέπλεναν» τα χρήματα που έκλεβαν από ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της χώρας τα μέλη συμμορίας κακοποιών, οι οποίοι είχαν ροπή και προς την καλή ζωή. Πανάκριβα αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και μηχανές μεγάλου κυβισμού ήταν τα «χούγια» της συμμορίας των 7 ανδρών που τους «έκαψαν» και οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη τους. Η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών και έχουν κατηγορηθεί για βαρύτατα αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές και αρπαγές. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κρύβονται πίσω από μια ληστεία, έξι διαρρήξεις και απόπειρες διάρρηξης σε ΑΤΜ, καθώς και τέσσερις κλοπές οχημάτων, σε Πειραιά, Ωρωπό, Χαλάνδρι, Αχαρνές, Καλλιθέα, Ηράκλειο, Αργολίδα, Εύβοια και Ιωάννινα. Τα χρήματα που φέρονται να κέρδισαν, αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονται σε τουλάχιστον 487.530 ευρώ.

Ως προς τα χρήματα που αποκόμιζαν, διαπιστώθηκε ότι τα ξέπλεναν μέσω επενδύσεων σε δημιουργίες καφετεριών, ενώ όπως πολλοί συνάδελφοί τους, είχαν πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη σπείρα, όμως, είχε ανέβει ένα σκαλί παραπάνω στην καλοπέραση, καθώς φρόντιζαν να αγοράζουν και πολυτελή σκάφη με γρήγορες μηχανές για τις βόλτες τους.

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, όπλα, παρεμβολέα συχνοτήτων, 9 ασύρματους, φακό, πλαστική βαλίτσα εργαλείων με μια υδραυλική αντλία υψηλής πίεσης, υδραυλικό διαστολέα, φιάλες οξυγόνου με σωλήνες και φλόγιστρο για την καταστροφή των σειρήνων και των συναγερμών των ΑΤΜ, φιάλες προπάνιου, φορητό τροχό, δύο ολόσωμες λευκές στολές μιας χρήσης, κόφτη μετάλλων, βαριοπούλες και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, ναρκωτικά, επτά αυτοκίνητα, εξωλέμβιες μηχανές και το ποσό των 73.750 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη κλοπή και απόπειρα αυτής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, πλαστογραφία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ναρκωτικά και όπλα. Όλοι τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

7
2
6
4
1