Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου 11/10 στην ΕΛΑΣ για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην οδό Λιοσίων. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για χρησιμοποιημένη, μη λειτουργική χειροβομβίδα στρατιωτικού τύπου και εκτιμάται πως κάποιος την παράτησε στο σημείο. Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε σε πεζοδρόμιο των οδών Νικομήδειας και Λιοσίων. 

Σημειώνεται πως στον ίδιο χώρο δεν υπάρχουν στόχοι, δηλαδή καταστήματα που θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο του δράστη και οι  αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον άνθρωπο, ο οποίος την εγκατέλειψε στο σημείο.

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) μετέβη άμεσα στο σημείο, για να διενεργήσει τον απαραίτητο έλεγχο, ενώ τώρα αναμένεται κλιμάκιο του ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) να περισυλλέξει τη χειροβομβίδα. Έπειτα, θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανεύρεσης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση των Αρχών έγινε έπειτα απο κλήδη στο «100» από πολίτη ο οποίος εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο. 


Κλειστή η οδός Λιοσίων λόγω διενέργειας ελέγχου στο ύποπτο αντικείμενο

Λόγω διενέργειας ελέγχου στο ύποπτο αντικείμενο, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Λιοσίων από το ύψος της οδού Νεοφύτου Μεταξά έως το ύψος της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Φωτογραφία αρχείου